Seuraa meitä

Ajankohtaista

Aivotärähdyksille kasvot antanut Daniel Carcillo – “Päätän itse, milloin lähden täältä”

Aivotärähdyksille kasvot antanut Daniel Carcillo kertoo raadollisen avoimesti, ettei aio aiheuttaa perheelleen kärsimystä hamaan loppuun saakka.

Aivotärähdyksille kasvot antanut Daniel Carcillo kommentoi sydäntä riipaisevalla tavalla tilannettaan taistelussa aivotärähdysten jälkioireita vastaan.

NHL-urallaan kaksi Stanley Cupia voittanut Daniel Carcillo, joka kärsi pelivuosiensa aikana seitsemän dokumentoitua aivotärähdystä, on kertonut avoimesti, että hän antaisi milloin tahansa voitetut mestaruudet pois, mikäli hän saisi terveytensä takaisin.

– Mikä pointti on urheilla ammatikseen… Senhän pitäisi olla muistoja varten, ja kun et pysty muistamaan uraasi, se on todella pelottavaa, Carcillo totesi viime kesänä julkaistulla The Players’ Tribunen videolla.

Samaisella videolla näytettiin, miten hän kävi saamassa Floridassa hoitoja tilanteeseensa. Carcillo kärsi muun muassa sammaltavasta puheesta, hän ei kestänyt auringonvaloa, hänen mielialat vaihtelivat, hän ei pystynyt nukkumaan kunnolla ja hän oli masentunut.

Kyseiset hoidot kuitenkin auttoivat ja Carcillo oli niin sanotusti paremmassa paikassa.

Nyt näistä hoidoista on kulunut noin vuosi ja 34-vuotiaan kanadalaisen tila on jälleen heikentynyt. Huonoja päiviä on enemmän kuin hyviä päiviä ja tämä kävi raadollisella tavalla ilmi, kun Carcillo antoi haastattelun The Associated Pressin toimittajalle, Stephen Whynolle.

Whyno kävi haastattelemassa Carcilloa tämän kotona, ja kun vaimo, lapset ja koira lähtivät ulos, jääkiekkokaukaloissa kovanaamana tunnettu Carcillo teki paljastuksen.

– Päätän itse, milloin lähden täältä, Carcillo totesi ja viittasi siihen, milloin hän jättää tämän maailman taakseen.

– Teen itse sen päätöksen, miten paljon annan lähelläni olevien, minulle rakkaiden ihmisten, kärsiä tästä.

Carcillo voisi tietenkin käydä ottamassa neurologista terapiaa ongelmiinsa useamminkin, mutta kyse ei ole niin yksioikoisesta asiasta, sillä jokainen hoitokerta maksaa 10 000 dollaria.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Hän kertookin, että rahaa on vielä noin kahdeksi vuodeksi, mutta sen jälkeen edessä on konkurssi – entinen kanadalaislaituri, kun ei pysty tekemään myöskään töitä.

Carcillo onkin kertonut myyvänsä kaksi Stanley Cup -mestaruussormustaan rahoittaakseen hoidot, elättääkseen perheensä ja auttaakseen muita, mutta hänen vaimonsa ei ole suostunut siihen.

Hän aikookin haastaa NHL:n ja pelaajaurallaan edustamansa Chicago Blackhawksin oikeuteen, saadakseen sen, mitä hän ansaitsee ja ennen kaikkea jatkaakseen hoitoja.

– Aion jatkaa hoitojani. Olen ollut matkan varrella todella syvissä vesissä, lähellä itsemurhaa. Jatkan taisteluani, enkä vain odota, että olen jälleen siinä samassa tilanteessa.

NHL:n aivotärähdysten määrän suhteen on tehty useita tutkimuksia, joiden mukaan yhden kauden aikana, joka pitää sisällään hieman yli 1 300 ottelua, peräti 700+ pelaajaa kärsii aivotärähdyksen. Tuo lukema on aivan karmaiseva.

– Se on epäilyksettä ongelma, josta pelaajat kärsivät. Se on aito uhka, ensimmäisenä entisenä pelaajana NHL:n oikeuteen haastanut Reed Larson paaluttaa.

Useat aivotärähdykset ovat omiaan johtamaan CTE:hen, sairauteen, joka käytännössä ottaen tekee ihmisestä maalaiskieltä käyttäen hullun. Amerikkalaisen jalkapallon korkein sarja NFL joutui aiemmin myöntämään pelissä koettujen aivotärähdysten ja CTE:n keskinäisen yhteyden, mutta NHL sen sijaan kiistää edelleen kaiken.

– En ole lääkäri, en ole tutkija ja minun näkemykseni perustuvat tämän alan asiantuntijoiden lausuntoihin: lopullista linkkiä näiden välillä ei ole löytynyt, NHL:n komissaari Gary Bettman totesi toukokuun alussa lehdistön edessä.

Samaan aikaan yli 300 entistä NHL-pelaajaa haastoi NHL:n oikeuteen ja NHL maksoi heille yhteensä korvauksia 18,9 miljoonan dollarin edestä: jokainen pelaaja sai 22 000 dollaria, minkä lisäksi NHL maksaa heidän tutkimuksensa aivotärähdyksiin liittyvien ongelmien osalta.

Samalla näiden entisten pelaajien täytyi allekirjoittaa sopimus, jossa todetaan, että NHL ei ole epäonnistunut pelaajien suojelemisessa aivotärähdysten osalta tai jättänyt kertomatta heille tietoja peliin liittyvistä vaaroista.

Toistaiseksi NHL on siis kyennyt lakaisemaan ongelman isoilta osin maton alle, mutta kun joku NHL:n nykyisistä supertähdistä avaa suunsa lopettamisen jälkeen, ja muut seuraavat perässä, NHL:llä ei ole enää paikkaa, johon piiloutua.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista