Ala-aste kielsi jalkapallon, kiitos Neymarin filmaamisten ja häntä matkineiden lapsien.

Ala-aste kielsi jalkapallon! Neymar ja rehtori suurimmat syypäät

Englannin Colchesterissa sijaitseva ala-aste kielsi jalkapallon ja siitä käy kiittäminen sekä koulun rehtoria että myös brassitaituri Neymaria.

Englannissa jalkapallohuuma on kuumimmillaan, sillä maa on selvinnyt jalkapallon MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon ja se taistelee tänään välieräpaikasta Ruotsia vastaan.

Kuten varmasti jokainen muistaa itsekin omasta lapsuudestaan, aina kun arvokisat olivat käynnissä, samoja kikkoja ja maaleja yritettiin tehdä koulussa välitunneilla kuin supertähdet MM- tai EM-nurmella.

Näin on ollut myös Colchesterissa sijaitsevassa koulussa. Tosin oppilaat ovat alkaneet matkia myös brassitähti Neymaria, eikä niin kovinkaan imartelevassa mielessä: oppilaat ovat nimittäin pyrkineet jalkapalloa pelatessaan filmaamaan samalla tavalla kuin Neymar.

Koulun rehtorina toimiva Richard Potter onkin ottanut äärimmäiset keinot käyttöön lopettaakseen filmaamisen: hän on kieltänyt jalkapallon pelaamisen, koska haluaa oppilaidensa pelaavan korkealla moraalilla.

– Nämä ovat 4-11-vuotiaita lapsia, jotka haluavat kopioida pelaajia. En ole missään nimessä jalkapalloa vastaan, mutta tämä tarjoaa heille mahdollisuuden kehittää urheiluhenkeään, Potter kommentoi ratkaisuaan The Mirrorin haastattelussa.

Oppilaiden vanhemmat ovat olleet totaalisen tyrmistyneitä Potterin päätöksestä.

– World Cup on tapahtuma, jonka pitäisi rohkaista lapsia ja nuoria pelaamaan yhä enemmän jalkapalloa – ei vähemmän. Se tosiasia, että rehtori on päättänyt estää lapsia pelaamasta jalkapalloa – se on aika shokeeraavaa.

Lapsipsykologi Emma Kenny puolestaan kritisoi voimakkaasti koulun tekemää päätöstä.

– Jalkapallon kieltäminen lapsilta on kuin sitoisi heidän kätensä. He vain matkivat ammattilaisia ja se on osa tätä maailmaa sekä meidän DNA:ta.

– Lapset ovat periksiantamattomia ja nauttivat niin ikään kilpailutilanteista. He tarvitsevat pientä nujakointia, sillä se on tervettä ja pelkästään hyvä asia.

Lue myös:
KUVA: Justin Kluivertilta koskettava ele – valitsi kentälle lyyhistyneen ystävänsä pelinumeron

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord