Belgiassa epäilyjä suuresta tulosmanipulaatiosta.

Belgiassa epäilyjä suuresta tulosmanipulaatiosta – syytettyinä mm. erotuomari sekä seurajohtaja

Belgiassa epäilyjä suuresta tulosmanipulaatiosta – syytettyinä on yli 20 henkilöä, muun muassa erotuomari sekä seurajohtaja.

Belgiassa tutkitaan isoa tulosmanipulaatioskandaalia. Ensimmäisten epäiltyjen joukossa on muun muassa yksi erotuomari ja seurajohtaja, kertoo syyttäjä.

Tutkinnan alla olevia henkilöitä kerrotaan olevan kaikkiaan yli 20.

Tutkintaa on tehty myös muissa maissa. joita on yhteensä seitsemän; Belgia, Ranska, Luxemburg, Kypros, Montenegro, Serbia sekä Makedonia. Myös ulkomailla pidätetyistä epäillyistä on tehty luovutuspyyntöjä tarkempaa tutkintaa varten, syyttäjä kertoi.

Belgialaisten medioiden mukaan tutkinnan keskiössä on useita tunnettuja jalkapalloagentteja. Esimerkiksi Dejan Veljkovicia syytetään tulosmanipulaatioyrityksestä yhdessä belgialaisen erotuomarin kanssa. Heidän kohdallaan epäillään, että tavoitteena oli säilyttää KV Mechelenin paikka pääsarjatasolla kauden 2017-18 aikana – tässä kuitenkin epäonnistuttiin.

Poliisi on useiden eri lähteiden mukaan tutkinut myös Anderlechtia, Club Brüggea, Genkia ja Standard Liegea. Kaiken kaikkiaan tutkimuksia tehtiin yhteensä yhdeksän eri seuran tiloissa.

Osana koko vyyhtiä on myös rahanpesuepäilyksiä ja petoksia.

Lue myös:
Khabibin tiimikaverin matsi peruttiin – “Jos annatte potkut, menetätte myös minut”

Jaa