Seuraa meitä

Ajankohtaista

Vaihtelua luvassa toden teolla – Boston Bruins ainoa 2010-luvun mestari!

Boston Bruins on ainoa 2010-luvun mestari, joka on vielä mukana kevään 2019 NHL:n pudotuspeleissä.

Boston Bruins on ainoa 2010-luvun mestari, joka on edelleen mukana tämän kevään yllätysten täyteisissä NHL:n pudotuspeleissä.

2010-luvun aikana Stanley Cupia ovat nostelleet Chicago Blackhawks, Boston Bruins, Los Angeles Kings, Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals.

Näistä edellä mainituista seuroista sekä Blackhawks että Kings jäivät runkosarjaan – Penguins ja Capitals puolestaan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

2010-luvun mestareista pytystä taistelee siis ainoastaan Bruins.

Seitsemästä muusta pudotuspeleissä jäljellä olevasta seurasta Carolina Hurricanes on voittanut Stanley Cupin viimeksi 13 vuotta sitten, Colorado Avalanche 18 vuotta sitten, Dallas Stars 20 vuotta sitten ja New York Islanders 36 vuotta sitten. San Jose Sharksilta, St. Louis Bluesilta ja Columbus Blue Jacketsilta ei löydy puolestaan ainoatakaan mestaruutta.

Tällä hetkellä todennäköisyys sille, että NHL saa täysin uuden mestarin, on 37,5 %. 2010-luvulla mestaruuden voittaneiden seurojen ulkopuolelta tulevan mestarin todennäköisyys on puolestaan 87,5 %.

Vaihtelua on siis joka tapauksessa luvassa satavarmasti – etenkin, jos Stanley Cup ei matkaa tänä keväänä Bostoniin.

Ja myös Bruinsin mestaruutta voisi sanoa vaihteluksi, sillä tuosta kahdeksan vuoden takaisesta Game Sevenissä pelanneesta joukkueesta seurassa pelaa enää viisi pelaajaa ja peräti kymmenen on jo lopettanut pelaajauransa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista