Bruce Boudreau Mikko Koivun tärkeydestä Minnesota Wildille.

Bruce Boudreau Mikko Koivun tärkeydestä – “H*lvetinmoinen jääkiekkoilija”

Bruce Boudreau Mikko Koivun tärkeydestä Minnesota Wildille: suomalaiskapteeni on joukkueelleen kaikki kaikessa – myös kaukalon ulkopuolella.

Minnesota Wildin kausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista, eikä tilannetta auttanut tippaakaan Mikko Koivun polvivamma, joka pitää joukkueen kapteenin sivussa tositoimista koko loppukauden ajan.

Koivu on saanut ajoittain kritiikkiä pienentyneistä tehopistemääristä, mutta Wildin päävalmentajana toimiva Bruce Boudreau lähinnä naureskelee näille kommentoijille.

– Hän merkitsee tälle joukkueelle niin paljon enemmän kuin vain pelkkiä pistelukemia – sekä pukuhuoneessa että sen ulkopuolella. Kaikki pienet asiat ja esimerkiksi pelaaminen kaikkia vastustajien kärkisenttereitä vastaan… Jokainen aloitus on tärkeä, Boudreau kehuu Pioneer Pressille.

– Riippumatta siitä, minkä ikäinen hän on, hän pelaa hyökkääjistämme eniten ja sille on olemassa syynsä. Hän on h*lvetinmoinen jääkiekkoilija.

Vaikka Koivu joutui käydä läpi ison remontin, ja on mitä todennäköisimmin täydessä kunnossa vasta ensi syksyn harjoitusleirillä – ollessaan jo 36-vuotias – ei hänellä ole pienintäkään epäselvyyttä siitä, etteikö hän pystyisi palaamaan vielä takaisin kaukaloon.

– Olen sataprosenttisen varma siitä; ikä on vain numeroita. Kaikessa on numeroiden sijaan kyse yrityksesi tasosta ja siitä, miten pidät itsestäsi huolta sekä jäällä että sen ulkopuolella.

– Kyllähän tästä taistelu tulee, mutta mikäli olet tarpeeksi vahva, pystyt siihen. Ja fakta on se, että tästä polvesta tulee vahvempi kuin koskaan aiemmin, joten loppu on minusta kiinni.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvetojen tuorein uudistus on Tulosveto.com – tarjolla mahtavia palkintoja!

Jaa