Seuraa meitä

Ajankohtaista

Huhhuh! Esports ohitti jääkiekon suosituimpana nuorten miesten keskuudessa!

Esports ohitti jääkiekon suosituimpana nuorten miesten keskuudessa!

Tulevaisuus on toden totta täällä: Esports ohitti jääkiekon suosituimpana nuorten miesten keskuudessa, aiheesta tehty tutkimus paljastaa.

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insight on julkaissut tutkimustuloksensa, mitä tulee eri urheilulajien suosioon suomalaisten keskuudessa.

Koko aikuisväestöä katsottaessa jääkiekko on säilyttänyt asemansa Suomen ykköslajina, sillä lajista oli erittäin tai melko kiinnostuneita 45 prosenttia vastaajista.

Ero viime vuoteen nähden, mitä siis tulee vertailussa muihin lajeihin, oli kuitenkin kaventunut – yleisurheilu, kun hengittää niskaan kolmen prosentin päässä; vielä vuosi sitten eroa oli kahdeksan prosenttia.

Äärimmäisen mielenkiintoinen tilastofakta löytyi kuitenkin nuorten miesten, tarkalleen ottaen 18-29-vuotiaiden, vastauksista: Esports kiilasi ykköseksi jääkiekon edelle.

Kaiken kaikkiaan 18-29-vuotiaista miehistä 53 prosenttia kertoi olevansa erittäin tai melko kiinnostuneita Esportsista, kun taas jääkiekon vastaava lukema oli 52 prosenttia.

Naisten keskuudessa kaikkein kiinnostavin laji oli hiihto, joka ohitti niukasti jääkiekon; sen jälkeen tulivat yleisurheilu ja taitoluistelu. Miesten puolella ykkösenä olevaa jääkiekkoa seurasivat puolestaan Formula 1, yleisurheilu ja jalkapallo.

Kaiken kaikkiaan tutkimukseen osallistui yli 2 000 vähintään 18-vuotiasta suomalaista.

Marko Ollonqvist
Toronto

LUE MYÖS:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista