The Athleticin mukaan Evgeni Malkin olisi vaatinut siirtoa, mikäli Pittsburgh Penguins ei olisi kaupannut Phil Kesseliä.

The Athletic: Syy Phil Kesselin kauppaamiseen selvisi – Evgeni Malkin olisi vaatinut siirtoa!

Evgeni Malkin olisi vaatinut siirtoa, mikäli Pittsburgh Penguins ei olisi kaupannut Phil Kesseliä, joka siirtyi kesän aikana Arizona Coyotesiin.

Pittsburgh Penguins päätti kesän aikana kaupata Phil Kesselin Arizona Coyotesiin ja näin ollen pitkään jatkuneet spekulaatiot yhdysvaltalaisen kauppaamisesta toteutuivat.

Kauppa ei tullut varsinaisesti kenellekään yllätyksenä. Penguinsin GM Jim Rutherford puhui viime kauden jälkeen avoimesti joukkueen sisällä olleista ongelmista, ja kun samaan aikaan esille nousivat sekä Kesselin että päävalmentaja Mike Sullivanin että Kesselin ja Evgeni Malkinin väliset skismat, ratkaisu oli varsin odotettu.

Toisaalta kesän aikana ilmassa oli puheita myös siitä, että pennsylvanialaisseura ei aio väkisin myydä Kesseliä ja he olivat valmiita pitämään laituristaan kiinni. Ratkaiseva naula arkkuun tuli kuitenkin Malkinilta, joka oli antanut seuralle ukaasin: joko Kessel tai hän lähtee.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Malkinin ukaasista kertoi The Athleticin toimittaja Rob Rossi, joka kertoo kuulleensa asiasta useilta sisäpiirin lähteiltä, joskin venäläissentteri itse on kiistänyt väitteen.

Kessel ja Malkin olivat pitkään ketjukavereina ja heidän keskinäinen kemiansa oli iso syy sille, että Penguins juhli Stanley Cupia kahtena perättäisenä vuotena (2016 ja 2017). Kaikesta päätellen kaksikon välit kuitenkin tulehtuivat viime kauden aikana niissä määrin, ettei Malkin enää nähnyt voivansa jatkaa samassa joukkueessa entisen tutkaparinsa kanssa.

31-vuotias Kessel, joka on tunnettu jääkiekkopiireissä aina varsin erikoisena persoonana, kaupattiin kesäkuun viimeisenä päivänä ja vastineena Penguins sai sekä Alex Galchenyukin että puolustajalupaus Pierre-Olivier Josephin. Penguins oli jo aiemmin sopinut siirrosta Minnesota Wildin kanssa, mutta Kessel torppasi tuon kaupan, hyödyntäen sopimuksessaan ollutta siirron estävää pykälää.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa