Seuraa meitä

Ajankohtaista

FC Barcelona valmistautuu jo aikaan ilman Lionel Messiä – presidentti valotti suunnitelmia!

FC Barcelona valmistautuu jo aikaan ilman Lionel Messiä.

FC Barcelona valmistautuu jo aikaan ilman Lionel Messiä ja seuran presidenttinä toimiva Josep Maria Bartomeau valotti seuran suunnitelmia.

Vaikka Lionel Messillä on ikää jo 31 vuotta, aivan vielä jalkapallomaailman ei tarvitse pelätä vähintäänkin yhden kaikkien aikojen jalkapalloilijan katoavan nurmikentiltä.

Jossain vaiheessa tulevaisuudessa koittaa kuitenkin se hetki, kun Messi ripustaa nappulakenkänsä naulaan.

Messi on ollut kuluvalla kaudella jälleen fantastisessa vireessä, mikä kertoo kaiken oleellisen siitä, miten vaikeaa hänen korvaaminen tulee olemaan Barcelonalle, kun se hetki koittaa.

Eikä se korvaaminen tapahdu yhden miehen voimin – uutta Messiä ei ole näköpiirissä – vaan rakentamalla täysin uudenlainen joukkue. Itse asiassa niitä rakennuspalikoita on jo alettu iskeä paikoilleen, muun muassa hankkimalla Ajaxista yli 74 miljoonaa euroa maksanut hollantilaisnuorukainen, Frenkie de Jong.

– Tiedän, että se päivä koittaa väistämättä, kun Lionel Messi ilmoittaa lopettavansa. Meidän on valmistettava tämä seura kohtaamaan tulevaisuus, katalooniseuran presidenttinä toimiva Josep Maria Bartomeau kertoo BBC:n radiohaastattelussa.

– Me tuomme joukkueeseemme loistavia nuoria pelaajia, koska on meidän vastuullamme jatkaa tätä menestyksen aikakautta.

– Minun aikakauteni FC Barcelonassa tulee päätökseen kahden vuoden kuluttua, joten minun on jätettävä tämä seura uusiin käsiin loistavassa tilanteessa ja kertoa tämän olevan meidän perintömme.

Messi itse on kertonut aiemmin haluavansa pelata vielä ennen lopettamistaan kasvattajaseurassaan, Newell’s Old Boysissa, mutta viime aikoina hän on antanut vihiä siitä, että ura saattaisi päättyä, kun hänen sopimuksensa Barcelonan kanssa päättyy vuonna 2021.

– Näen itseni pelaavan jalkapalloa niin kauan, kunnes sopimukseni loppuu. Sen jälkeen on aika istua seuran kanssa alas ja keskustella, onko minun aikani ohi, Messi totesi brittilehti Expressille syyskuussa.

Brasilialaislegenda Ronaldinho on sanonut, että Barcelonan tulisi jäädyttää pelinumero 10 siinä vaiheessa, kun Messi lopettaa uransa.

– Hän on koko seuran historian kaikkien aikojen paras pelaaja ja hän on tehnyt asioita, joihin kukaan muu ei pysty. Tietenkin toivoisin, että tilanne pysyisi ennallaan vielä 20 vuotta eteenpäin – jokainen jalkapalloa rakastava toivoisi, että hän pystyisi jatkamaan pelaamistaan tällä tasolla vielä vuosikausien ajan.

– Mutta, kun Messi lopettaa – minkä toivon tapahtuvan vasta pitkän ajan päästä – heidän tulisi tehdä numerosta 10 koskematon.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Tervetuloa Ninja Casinolle – kotiutukset tilille viidessä minuutissa!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista