Henrik Zetterbergin ura lienee ohi.

Kyllä se siltä ikävästi vaikuttaa – Henrik Zetterbergin ura lienee ohi

Henrik Zetterbergin ura lienee ohi, sillä tällä hetkellä vaikuttaa enemmän kuin todennäköiseltä, ettei hän kykene pelaamaan tulevalla kaudella.

Detroit Red Wings on menettämässä menestysvuosiensa palapelistä sen viimeisimmän palasen. Joukkueen kapteenina viimeiset kuusi kautta toimineen Henrik Zetterbergin ura nimittäin on pahasti vaakalaudalla.

Kokenut ruotsalaissentteri on kärsinyt jo pitkään selkävaivoista ja esimerkiksi viime kaudella ne alkoivat rajoittamaan hänen harjoittelemista. Kuluvaa kesää pidettiin ratkaisevana asiana Zetterbergin kohtalon osalta ja esimerkiksi Red Wingsin päävalmentajana toimiva Jeff Blashill totesi hiljattain uskovansa, että mikäli Zetterberg ei kykene olemaan mukana seuran harjoitusleirillä, hänen kautensa on ohi.

Ja juuri näin on nyt käymässä. Zetterberg nimittäin ilmoitti, ettei kykene osallistumaan harjoitusleirille ja sitä kautta alkukausi jää satavarmasti väliin. Samalla se tarkoittaa suurella todennäköisyydellä kauden päättymistä, ennen kuin se ehti edes alkaa ja samalla myös mahdollisesti uran päättymistä.

– En ole pystynyt treenaamaan kunnolla koko kesän aikana, joten minulta tulee jäämään väliin harjoitusleiri ja sen myötä myös alkukausi. Sen jälkeen täytyy vain katsoa, mitä tapahtuu, Zetterberg totesi Aftonbladetin haastattelussa.

– Tavallisessa arkielämässä voin hyvin, mutta kun yritän treenata kovaa, olen tuskissani. Olen pystynyt vain kuntouttamaan itseäni – en harjoittelemaan. Heti, kun olen yrittänyt treenata kovempaa, oireet ovat muuttuneet liian pahoiksi. Myöskään aiempina kesinä toimineet “kikat” eivät ole enää auttaneet.

Zetterberg on jo aiemmin ilmaissut, että hän tuskin tulee pelaamaan nykyistä sopimustaan, joka ulottuu vuoteen 2021 saakka, loppuun asti. Lisäksi hän täyttää lokakuussa jo 38 vuotta, joten on äärimmäisen vaikea nähdä Zetterbergin palaavan enää kaukaloon yhden välivuoden jälkeen.

Mitä todennäköisimmin Zetterbergin NHL-ura on siis tulossa päätökseen 1 082 pelatun runkosarjaottelun, 337 maalin ja 623 syöttöpisteen sekä yhden voitetun Stanley Cupin jälkeen.

Lue myös:
Betsson Ruotsin jääkiekkoliigan pääsponsoriksi

Jaa