Japani on jalkapallon lippulaiva, mitä tulee itse pelin kunnioittamiseen.

Kommentti: Japani on jalkapallon lippulaiva – todellinen malliesimerkki muille

Japani on jalkapallon lippulaiva, todellinen malliesimerkki, mitä tulee sen monien mielestä kaikkein kauneimman – Kuningas Jalkapallon kunnioittamiseen.

Maailmassa ainoastaan neljä lumilautailijaa on pyörinyt virallisessa kilpailussa 1 800 astetta (Quad Cork), mikä siis tarkoittaa viittä täyttä kierrosta ympäri. Tämän vuoden jalkapallon MM-kisoissa Neymar on ylittänyt tuon ennätyksen ja tehnyt sen kaiken lisäksi vielä maasta käsin.

Jatkuva pyöriminen. Korttien ja vapareiden kalastelu.

Kuoleva joutsen. Elämää itsessään uhkaavat loukkaantumiset. Ihmeparantumiset.

Ne ovat osa nykypäivän jalkapalloa.

***

On totta, että filmaaminen on arkipäivää lajissa kuin lajissa, kun siis puhutaan palloilulajeista. Fiksu pelaaja hakee joukkueelleen edun keinolla millä hyvänsä, eikä siinä ole sinällään mitään väärää.

Sen voi kuitenkin tehdä monella tavalla ja myönnetään nyt ne tosiasiat – eihän tätä touhua nähdä näillä leveleillä muualla kuin jalkapallossa.

Ymmärrän kyllä filmaamisen, mutta oman näkemykseni mukaan tietynlainen pelin, oman itsensä ja vastustajan kunnioittaminen eivät ole ristiriidassa sen kanssa, että annat kaikkesi joukkueesi eteen.

Filmaaminen kuuluu urheiluun, mutta Hollywood on asia erikseen.

Tarvitseeko sinun siis tehdä itsestäsi pelleä?

Ei tarvitse.

***

Kaikki muut jalkapallomaat, ilman minkäänlaista turhanpäiväistä yleistämistä, voivat ottaa tässä vaiheessa esimerkkiä Japanin joukkueesta.

Tämä on fakta.

Ei turhaa pyörimistä. Ei kuolevia joutsenia. Ei mitään ylimääräistä.

Maahan kaadutaan, mutta sieltä myös noustaan, ellei sitten oikeasti satu. Eikä tilannetta tarvitse dramatisoida pyörimällä kuin pikkulapsi alamäkeen.

Ja kaikessa on kyse oman itsensä kunnioittamisesta ja pelin kunnioittamisesta.

Sen Kuningas Jalkapallon.

***

Kyse on myös vastustajien ja ympärillä olevien ihmisten kunnioittamisesta.

Jokainen on varmasti jo nähnyt tähän mennessä somessa leviävät kuvat Japanin pukukopista Belgia-tappion jälkeen. Sen hetken, kun se suuri mahdollisuus katosi.

Sen hetken, kun pettymys oli kovimmillaan.

Pukukoppi olisi voinut olla kuin pommin jäljiltä, mutta sen sijaan se oli viimeisen päälle siisti. Todennäköisesti jopa siistimpi kuin kisojen käynnistyessä.

Ja kaiken kruununa toimi kisajärjestäjille jätetty venäjänkielinen lappu, jossa luki kaikessa yksinkertaisuudessaan: “Kiitos!”

***

Itse olen ikävöinyt jo pitkään niitä vanhoja hyviä aikoja. En tokikaan kiistä esimerkiksi Rivaldon irvokasta filmaamista tai Italian maajoukkueen syöksymisharjoituksia, mutta tuohon aikaan filmaaminen ei ollut mikään automaatio.

Kyse oli enemmänkin poikkeuksesta säännössä.

Mutta kiitos Japanin, ehkä meillä on vielä toivoa.

Ainakin olemme saaneet loistavan malliesimerkin samaan aikaan sekä menestyvästä että itse peliä kunnioittavasta joukkueesta.

Japani on jalkapallon lippulaiva, jota jokainen maa- ja seurajoukkue voi kopioida.

Lue myös:
Video: Nyt pyöritään! Tältäkö näyttää Neymarin sukukokous?

Jaa