Seuraa meitä

Ajankohtaista

JUTIN RILLI: Liigan All-Star-ketju, MVP ja tulevat pudotuspelit!

Jutin Rillissä käsitellään tällä kertaa päättynyttä runkosarjaa, valitaan Liigan All-Star-ketju ja MVP.

Jutin Rilli hiillostaa tänään Liigan osalta päättynyttä runkosarjaa – luvassa on mm. Liigan All-Star-ketju Jutin näkökulmasta – sekä tulevia pudotuspelejä.

Liigan All-Star-ketju:

Strömwall – Leskinen – Kuusela
Nikkilä – Kaski
Vehviläinen

Veini Vehviläinen

Veinihän on vetäny, niin kuin Kärpätki kokonaisuutena, aivan fantastisen kauden. Veini on toiminut viimeisenä lukkona ja esiintyny maajoukkueessakin huikealla tavalla.

Petteri Nikkilä & Oliwer Kaski

Pakkien juttu menee tällä kertaa sillä tavalla, että nyt arvostettiin tehokkaita ja hyökkääviä pakkeja. Nikkilän 38 syöttöpinnaa on todella kova saavutus pakille ja taitaa olla Liigan puolustajien syöttöennätys.

Oliwer Kasken fantastinen nousu ja läpimurto – 51 pinnaa runkosarjaan – ja varmasti on ainaki yrittämässä ensi kaudeksi kolmen kirjaimen liigaan – länteen ja ison valtameren toiselle puolen.

Mitään en missään nimessä ota näiltä nuorilta huikeilta puolustajilta pois, mutta historiankirjoja haluan kaivella sen verta, että kun Ruotsalaisen Reksa ja Rautakallion Roki pelas – sillon oli 36 runkosarjapeliä.

Poikien saldot on kovia ja hatunnoston arvoisia, mutta kyllä Ruotsalaisen Reksan ja Roki Rautakallion pistemäärät 36 peliin on aikamoisia – huhhuhhuijjaa. Ja, kun Roki ja Reksa pelas, niin saatiin vain yksi syöttöpiste maaleihin, ei kahta. Nykysysteemeillä pakkien pitäis painaa 80 pistettä.

Mutta, kuten todettua, niin millään tavalla en väheksy näitä poikia. Halusin vain tällaisen lisämaininnan tehdä.

Malte Strömwall – Ville Leskinen – Kristian Kuusela

Nyt mennään puhtaasti kolmen parhaan hyökkääjän voimin, ilman roolijakoja.

Leskinen ja Kärpät. Jäätävä kausi. Tehokas kausi. Runkosarjan voittajan kausi – tästä Leskisen paikasta ei ole kahta sanaa.

Malte Strömwallin isän, Johanin, kanssa pelasin aikanaan Luleåssa. Malte voitti pistepörssin yhden tehdyn maalin erolla, mutta voitti. KooKoossa 30 tehtyä maalia ja pelas sen pelimäärän, minkä pelas. Paras ulkomaalainen pelaaja.

Kuuselan Krisse on takuuvarma luottopelaaja. Tappara voi luottaa aina – hetkessä kuin hetkessä – Krisseen. Tappara oli runkosarjan kakkonen ja Krisse teki tosi hyvin tehoja siellä ja mun mielestä ansaittee paikan tähän viisikkoon.

Liigan MVP:

Runkosarjan MVP on Kaski. Nyt huudetaan puolustajia. Kyllä kaveri veti sellaisen runkosarjan, että oksat pois. Hienoa nähdä tuo nousu ja kehitys. Ansaitsee runkosarjan parhaan pelaajan palkinnon – no doubt about it.

Katoin ihan piruuttani, että IS laittoi Malte Strömwallin olleen runkosarjan paras pelaaja, mutta kyllä se meidän listassa on Oliwer Kaski. Kerrankin saadaan huutaa pakkeja. En tiedä, mitä rohtoja siellä Lahdessa on juotettu, mutta kyllä on poika ite tehny kovaa työtä ja siitä osoituksena nousu maajoukkueeseen. Pelaa hyvin, niin pääset maajoukkueeseen.

Runkosarjan paras joukkue:

Runkosarjan ehdottomasti paras joukkue on Kärpät. Hattua täytyy nostaa koko Kärppien organisaatiolle.

Runkosarjan paras valmentaja:

Runkosarjan paras valmentaja on Mikko Manner ja koko Kärppien huikea valmennustiimi. Aivan uskomaton suoritus.

Erikoismaininta:

Pelicans Lahti. Se duuni, minkä Ville Nieminen ja Pasi Nurminen on siellä tehnyt. Mutta Kärpät oli niin ylivoimainen ja Kärpät voitti ne 40 pisteellä, ettei siitä parhaasta joukkueesta pääse yli eikä ympäri. Lusikka kauniiseen käteen.

Runkosarjan Rookie:

Kaapo Kakko. Aivan huikea. Rikkoi Barkovin hallussa olleen alle 18-vuotiaiden maaliennätyksen.

Pudotuspelit:

Ilves – SaiPa

Lähtöasetelmat on se, että Ilveksellä on kotietu ja sarja on paras kolmesta. Ohipeliin ei ole varaa. Nyt täytyy sanoa se, mitä katoin koosteet ja jutut, niin Karri Kivi ja pelaajat eivät olleet ollenkaan tyytyväisiä Lukko-peliin. Oli p*ska peli ja tuli juuri oikeaan aikaan: tuli wake up -peli oikeeseen paikkaan.

Jos jatkavat samalla tavalla, niin sunnuntaina alkaa kesäloma. Kyllä täytyy löytää se sama ilme, joka oli runkosarjan lopulla ja viesti on varmasti mennyt perille.

SaiPan saumat on siinä – nimimerkillä jo tilastotkin kertoo – että ensimmäisen pelin ryöstö vieraissa on yleensä keskimäärin se, joka onnistuu. SaiPan pitäis saada se ryöstö heti ja saada se sarja kotia katkolle, mutta mä liputan sen puolesta, että Ilves hoitaa kotipelin lauantaina.

Ilves menee läpi.

Lukko – JYP

JYP on ollut löysässä hirressä tiistai-illasta torstai-iltaan. Dufva, joka veti pitkän rupeaman myös Raumalla koutsina; kukaan ei odota JYPiltä mitään ja nyt pitää hakea Raumalta se voitto.

Lukko taas sai hyvän pelin Tampereella ja sai itseluottamuksensa takaisin niiden kahden järkyttävän kotipelin jälkeen, kun ne hävis Jukureille ja KooKoolle.

Nyt tulee Lukon nuoruus – siellä on tosi hyviä ja nuoria jätkiä, joita on ajettu tällä kaudella sisään. Mutta nytte JYPin porukka – Ässien kanssa suurin pettymys runkosarjassa ehdottomasti. Nyt täytyy Hytösen, Immosen, Tuppuraisen ja kumppaneitten ottaa lusikka kauniiseen käteen ja hoitaa homma niin, että JYP menee tästä jatkoon.

JYP voittaa huomenna Raumalla. Ensimmäisen ottelun voittaja menee jatkoon.

-Juti

LUE MYÖS:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista