Nähdäänkö Liigassa sama finaalipari kuin keväällä 2018 vai puhaltavatko uudet tuulet HPK:n tai HIFK:n muodossa? Jutin Rillaa mielipiteensä.

JUTIN RILLI: Sama finaalipari vai uusia tuulahduksia?

Nähdäänkö Liigassa sama finaalipari kuin viime vuonna vai onko luvassa uusia tuulahduksia? Siihen otetaan Jutin Rillissä kantaa.

Edellisellä kierroksella Jutin Rilli kävi kuumana ja tuotti otteluparien osalta tuloksen 3/4, IFK-Pelicans-sarjan osuessa täysin nappiin.

Miten käydään nyt, kun välieräsarjat starttaa?

Kärpät – HIFK

Kärpät hoiti suoraan voitoin 4-0 Ilveksen. Kaksi kertaa oltiin jatkoilla, Ilves pisti puolivälieräsarjassa Kärpät todella koville, mutta samaan aikaan täytyy muistaa, että oululaiset raapi neljä suoraa voittoa. Kärpät siis marssi jatkoon voitoin 4-0 ja siitä ennakkosuosikin asemassa tähän tulevaan semifinaalisarjaan IFK:ta vastaan.

Mielenkiintoisena lisänä sieltä tulee nyt sitten Oskar Osala ja Jokisen Jussi takasi Kärppien kokoonpanoon pelikieltojensa jälkeen.

Kärpät lähtee tähän ottelusarjaan ennakkosuosikkina – se on päivänselvä juttu – ja tässä on sama pari kuin viime vuonna: silloin mentiin aina seittemään peliin saakka.

IFK pelasi miehekkään sarjan Pelicansia vastaan ja teki kovan jutun, kun meni jatkoon. Tosiasia on kuitenkin se, että IFK tarvii vähintään yhden voiton Oulusta.

Tämä ottelusarjan alku on todella kova rykäys heti siihen sarjan alkuun, kun muodostelmaluistelun MM-kisat on meneillään ja joukkueet kohtaa keskiviikkona, perjantaina, lauantaina ja maanantaina, joten se tuo mielenkiintoisen elementin tähän sarjaan.

Mutta kyllä se on tosiasia, että Kärpät menee tästä semifinaalisarjasta ennakkosuosikkina finaaliin voitoin 4-2.

LYÖ KÄRPÄT FINAALEIHIN VOITOIN 4-2, KERTOIMELLA 4,85

Tappara – HPK

Tappara pelasi Lukkoa vastaan tasaisen ottelusarjan ja tyylikkäästi hyvää peliä, voittaen jokaisen ottelun maalilla. Jatkopaikka tuli Kärppien tapaan suoraan otteluvoitoin 4-0, ja vaikka Lukko oli oikein tosissaan lähellä, niin samalla se oli niin kaukana, kun ottelusarja katkeaa suoraan neljässä ottelussa.

Nyt Tapparalla tulee vastaan HPK, joka on päässy tosi hyvään vireeseen. Joukkue pelasi tosi vauhdikasta lätkää puolivälierissä, eikä TPS:llä ollut mitään jakoa tuossa ottelusarjassa, vaikka viimeinen peli menikin jatkoille.

Mutta nyt tämä Tappara-HPK-sarja: kaupunkien välillä on matkaa 75 kilometriä, joten nyt alkaa sitte olemaan kova pöhinä kaupunkien välillä.

HPK lähtee todella hyvässä myötätuulessa hakemaan yllätystä ja kohti finaaleja. Mutta Tappara pelasi jo puolivälierissä todella kypsää jääkiekkoa Lukkoa vastaan ja maalivahti Heljanko pelasi huikean ottelusarjan; tässä tulee klassinen maalivahtien välinen taistelupari, Heljanko vs. Larmi.

Mutta mä uskon siihen pudotuspelikiekkoon, mitä Tappara pelaa, ja onhan joukkue ollu kuusi kertaa putkeen finaaleissa.

Finaalit eivät ole Tapparalle mikään tavoite, vaan ainoa tavoite on mestaruus. Ja kyllä siellä on niin paljon kokemusta Tapparan leirissä – herrat Kuusela ja kumppanit johtavat etulinjasta – että Tappara tulee menemään tästä otteluparista finaaleihin voitoin 4-2.

LYÖ TAPPARA FINAALEIHIN VOITOIN 4-2, KERTOIMELLA 5,85

-Juti

Lue myös:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä – nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Jaa