Kaapo Kakko kommentoi neljän pisteen debyyttiään varsin suomalaiseen tapaan: joukkuekaverit pitivät huolen suomalaisen hehkuttamisesta.

Kaapo Kakko kommentoi neljän pisteen debyyttiään – suomalaiseen tyyliin!

Kaapo Kakko kommentoi neljän pisteen debyyttiään, erittäin perisuomalaiseen tyyliin, vähätellen osuuttaan kertakaikkisen upeassa Rangers-debyytissään.

Suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko joutui odottaa debyyttiään New York Rangersin paidassa sairastelun vuoksi. Häneltä jäi väliin kaksi ensimmäistä ottelua Traverse Cityn nuorten lupausten turnauksessa, mutta kolmannessa hänet päästettiin irti ja jälki oli sen mukaista.

Rangers oli kahden erän jälkeen tappiolla ottelua lukemin 0-3, Minnesota Wildille, mutta kolmannessa erässä alkoi tapahtua: Rangers nousi ottelussa tasoihin, Kakon alustaessa kaikki kolme joukkueensa maalia, ja lopulta hän ratkaisi ottelun jatkoajalla huikealla soolomaalillaan (katso maali täältä).

Kakko vähätteli kuitenkin omaa suoritustaan ja kiitteli joukkuekavereitaan, kuten suomalaiseen tyyliin kuuluu.

– Kauden ensimmäinen ottelu ei ole aina helppo, mutta pelasin hyvien joukkuekavereiden kanssa ja peli meni hyvin, Kakko totesi NHL.com:lle.

Itsekin ottelussa maalannut joukkuekaveri Patrick Newell sen sijaan oli aivan liekeissä Kakon jatkoaikamaalista, kun hän luisteli pois kaukalosta.

– Näittekö tuon maalin? Jeesus sentään, se meni jo naurettavan puolelle.

Kakko puolestaan kertoi, ettei missään vaiheessa miettinytkään syöttämistä voittomaalissa.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

– Olihan se hieno maali. Muistelin parin vuoden takaisen valmentajani sanoja, kun hän sanoi “Tiedätkö mitä? Älä syötä” ja päätin olla syöttämättä.

Rangersiin kesällä siirtynyt 21-vuotias Adam Fox, joka vietti viimeiset kolme vuotta Harvardin yliopistossa pelaten, otti kaiken irti Kakon kanssa pelaamisesta.

– Häntä katsoessa sitä unohtaa, että hän on 18-vuotias ja yksi nuorimmista kavereista täällä. Kuten olen sanonut, sille on syynsä, että hänet varattiin NHL:ään toisena ja että hän loisti nuorten MM-kisoissa. Hän on iso kaveri, joka on todella taitava ja olen varma, että hän tulee pärjäämään erittäin hyvin NHL:ssä.

Kakko myönsi kohtaamansa haasteet, kun eurooppalainen isompi kaukalo on vaihtunut pohjoisamerikkalaiseen pieneen kaukaloon.

– Se on todella haastavaa. Kaukalo on pienempi ja erilainen kuin Suomessa, joten koko peli on erilaista.

Kakon ohella Rangers-pelaajista erinomaisesti onnistui myös kahdesti maalannut Vitali Kravtsov.

– Täällä tulokasturnauksessa on päässyt näkemään, mihin nämä kaverit pystyvät ja totta kai sitä miettii pelaamista heidän kanssaan tulevaisuudessa. Se, ja ylipäätään olla osana tulevaisuutta, on todella jännittävää, Fox päätti.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa