Kasperi Kapasen osakkeet nousussa - Toronto Maple Leafs tuskin tulee kauppaamaan suomalaislaituriaan.

Kasperi Kapasen osakkeet valtavassa nousussa – joku tähdistä kaupataan pois tieltä?

Upeaa kautta pelaavan Kasperi Kapasen osakkeet nousussa: Toronto Maple Leafs haluaa ehdottomasti pitää nuoren suomalaislaiturin riveissään.

Parina viime kautena Kasperi Kapanen joutui useampaan otteeseen pakkaamaan turhautuneena kamansa ja matkaamaan pelaamaan AHL-kiekkoa Toronto Marliesin riveihin.

Sana “turhautuminen” kuvasikin parhaiten Kapasen tunnelmia, sillä kyse ei ollut siitä, etteikö hän olisi mahtunut pelaamaan Toronto Maple Leafsin riveissä NHL:ää, vaan ennen kaikkea seuran sopimustilanteesta, jonka myötä suomalainen oli helppo lähettää farmiin.

Kapasen näytöt NHL:ssä, aina mahdollisuuden saatuaan, olivat kuitenkin sillä tasolla, ettei Maple Leafs enää yksinkertaisesti voinut lähettää laituriaan farmiin: Kapanen onkin pelannut koko kauden ylhäällä ja takonut 39 otteluun tehot 14+11=25.

22-vuotiaan suomalaisen sopimus on katkolla kuluvan kauden jälkeen ja Maple Leafsin tilanne palkkakaton suhteen tulee olemaan haastava: William Nylander allekirjoitti joulukuun alla 6 vuoden ja 45 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen – tulevana kesänä uudet sopimukset on sorvattava Auston Matthewsille sekä Mitch Marnerille.

Tosiasia on siis se, että Maple Leafsin on tehtävä peliliikkeitä pelaajamarkkinoilla ja Kapasen nimi nousikin loppuvuodesta esille, kun hänet yhdistettiin muun muassa Carolina Hurricanesiin. Nylanderin vaisu alku kaudelle (11 ottelua, 0+2, -3) on kuitenkin kääntänyt asetelmat päälaelleen, Kapasen takoessa samaan aikaan pisteitä.

Toronto Starin toimittajana työskentelevä Kevin McGran näkeekin, ettei Kapanen ole lähdössä minnekään. Sen sijaan hän uskoo Maple Leafsin kauppaavan jonkun kolmikosta Nylander, Nazem Kadri ja Patrick Marleau.

Mitä ilmeisimmin Maple Leafsin toiveena olisi se, että Nylander kykenisi siirtymään keskelle, mikä mahdollistaisi Kadrin tai Marleau’n kauppaamiseen, mutta mikäli näin ei ole, vastikään jatkosopimuksen allekirjoittanut Nylander saattaa olla liipaisimella.

Maple Leafsin tiedetään haluavan vahvistaa alakertaansa ja seuraan on yhdistetty muun muassa St. Louis Bluesin tähtipuolustaja ja kapteeni Alex Pietrangelo. Se kuitenkin vaatisi Nylanderin käyttämistä vaihtokappaleena.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Betsafelta 20 euron riskitön veto nuorten MM-kisoihin!

Jaa