Koira juoksi yli 200 km maratonin Saharan aavikolla, eikä koiran omistajalla ollut mitään tietoa asiasta.

VIDEO: Koira juoksi yli 200 km maratonin – omistaja kuuli asiasta Twitterin kautta!

Uskomatonta! Koira juoksi yli 200 km maratonin Saharan aavikolla, Marokossa, eikä koiran omistaja ollut millään tavalla tietoinen asiasta.

Des Sablesin maratoni on äärimmäisissä olosuhteissa juostava vaatimaton 251 kilometrin mittainen lenkki.

Tänä vuonna kilpailussa nähtiin varsin mielenkiintoinen osallistuja, kun Cactus-niminen koira päätti osallistua leikkiin mukaan – täysin omatoimisesti.

Cactus ei ollut mukana vielä maratonin ensimmäisellä osiolla, vaan koira hyppäsi mukaan vasta toisella osuudella, mutta matkaa tälle huikealle kaverille kertyi joka tapauksessa yli 220 kilometrin verran.

Maratonille osallistui yhteensä 800 juoksijaa ja kolmannella osuudella Cactus sijoittui tässä joukossa sijalle 52.

Kyseessä on niin rankoissa olosuhteissa juostava maratoni, joka on siis selkeästi normaalia maratonjuoksua pidempi, että se jaettiin useammalle päivälle.

Toisena päivänä Cactuksella ja muilla juoksijoilla oli vastassaan äärimmäiset olosuhteet, sillä aavikolla pöllysi hiekkamyrsky. Sisukas koira ei kuitenkaan luovuttanut, vaan hän taittoi 86,1 kilometrin osuuden aikaan 11 tuntia ja 15 minuuttia.

Kilpailun viimeisellä osuudella Cactus oli noussut eittämättä maratonin suurimmaksi tarinaksi ja hänelle annettiin oma numerolappunsa, jossa olivat numerot 000: tätä kautta ihmiset pystyivät seuraamaan koiran etenemistä ja Cactucsella oli myös oma hashtaginsa Twitterissä.

Kilpailun päätteeksi Cactukselle ojennettiin mitali kaulaan.

Koiran oikea nimi ei kuitenkaan ollut Cactus, vaan se oli muiden kilpailijoiden tälle antama lempinimi. Todellisuudessa koiran nimi oli Mauricio Odio Truque Diggedy.

Koiran omistajalla ei ollut mitään tietoa lemmikkinsä seikkailusta, ennen kuin hän bongasi videoita ja kuvia “Cactucselle” perustetun Twitter-tilin kautta.

Huikea tarina!

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Jaa