Seuraa meitä

Ajankohtaista

Kolumni: Mitä jää jäljelle, kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo lopettavat?

Mitä jää jäljelle, kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo lopettavat.

Mitä jää jäljelle, kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo lopettavat? Tällä hetkellä vastaus kysymykseen lienee erilainen kuin tulevaisuudessa, ainakin allekirjoittaneella.

Kirjoitin myöhään perjantai-iltana uutista, jossa FC Barcelonan presidentti Josep Maria Bartomeau kertoi seuran jo varautuvan siihen hetkeen, kun Lionel Messin ura on ohitse.

Olo muuttui uutista kirjoittaessa jopa ahdistuneeksi ja pinnalle nousi yksi kysymys: mitä jäljelle jää, kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo ovat ottaneet viimeisen kosketuksensa kuningasjalkapallon parissa? Mitä tapahtuu, kun he lopettavat?

Nopeasti mieleeni heräsi kuitenkin muistot jostain aiemmasta.

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun olin ollut tässä tilanteessa – miettimässä jonkin niin kauniin katoamista jalkapallon parista.

***

Olen syntynyt 1980-luvun loppupuolella, itse asiassa samana vuonna kuin Lionel Messi.

Rakkaus jalkapalloa kohtaan ei siis syntynyt nykypäivän uskomattoman kaksikon, Messin ja Cristiano Ronaldon kautta, vaan silloin pelasivat ihan muut pelaajat.

Ronaldo. Roberto Carlos. Gabriel Batistuta. Roberto Baggio. Alessandro Del Piero. Dennis Bergkamp. Andy Cole.

Itse asiassa ensimmäisen koskaan ostamani pelipaidan selässä luki Bergkamp, mutta siinä siis vain muutamia nimiä, jotka veivät sydämeni mukanaan.

Kun edellä mainittujen pelaajien urat alkoivat olla ehtoopuolella, huomasin olevani risteyksessä – siinä samassa, jossa seison nyt.

Kun lopettamisilmoituksia alkoi tulla, tuntui kuin sydän revittäisiin rinnasta irti.

Tuntui, kuin osa minusta olisi katoamassa. Vannoin itselleni, etten enää koskaan kokisi mitään vastaavaa jalkapallon parissa.

Mutta jalkapallo voitti. Jalkapallo paikkasi ne sydänsurut. Tuli Ronaldinho. Tuli Thierry Henry. Tuli Robert Pires.

Tuli uusi sukupolvi ja syntyi uusi rakkaus. Elämä jatkui sittenkin ja on jatkunut myös sen jälkeen, kun he ripustivat kenkänsä naulaan.

Jalkapallo tulee siis elvyttämään meidän jokaisen sydämen myös sen jälkeen, kun Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo poistuvat viimeisen kerran pelaajatunneliin.

***

Haluan päättää tämän tekstini erittäin voimakkaan sanoman saattelemana:

Seuraavan kerran, kun huomaat kiisteleväsi jonkun kanssa siitä, onko Lionel Messi vai Cristiano Ronaldo parempi, pysähdy miettimään hetkeksi.

Pysähdy miettimään sitä hetkeä ja tunnetta, kun tätä kaksikkoa ei enää nähdä vihreän veran shakin parissa, ja kysy itseltäsi: ikävöitkö molempia?

En tokikaan kiistä sitä, etteikö se väittely olisi ollut osittain tämän kaksikon valtaaman aikakauden suola, mutta nyt on aika ottaa tukeva asento ja nauttia näistä viimeisistä vuosista – kuuluitpa sitten kumpaan leiriin tahansa.

Älä siis tuhlaa niitä kiistelyyn tai väittelyyn. Älä tuhlaa niitä siihen ikuisuuskysymykseen näiden kahden pelaajan välisestä keskinäisestä paremmuudesta.

Sille on oma aikansa ja paikkansa sitten myöhemmin, sillä hiekka tiimalasissa – se on käymässä vähiin.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Tervetuloa Ninja Casinolle – kotiutukset tilille viidessä minuutissa!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista