Paraurheilijan on maksettava 900 euron omavastuu, mikäli hän ei tuo mitalia EM-kisoista.

Kommentti: Voiko alemmaksi vajota, SUL? Paraurheilijan maksettava 900 €, jos ei tule mitalia

Suomen parayleisurheilijoilla on EM-kisoissa taloudellinen omavastuu: jos mitalia ei tule, paraurheilijan on maksettava 900 euron omavastuu.

Olen kritisoinut SUL:ää voimakkaasti viime viikkoina ja täysin syystä.

Suomalaisurheilijat ovat joutuneet käyttämään Suomea edustaessaan kierrätettyjä edustusasuja, naiskuulakilpailun voittajalle jaettiin 50 euron lahjakortti miestenvaateliikkeeseen SUL:n alaisessa kisassa ja sitten oli tietenkin se, kun Maria Huntington ilmoitettiin liiton toimesta väärään lajiin ja ainoastaan urheilijoita suojaavat pykälät pelastivat hänen EM-kisamatkansa.

Luulin nähneeni kaiken mahdollisen viimeistään siinä vaiheessa, kun SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen perui julkisesti 3-4 mitalin tavoitteen vihkoon sujuneiden EM-kisojen jälkeen. Kyse oli miehen itsensä mukaan unelmasta, vaikka ääninauhat osoittivatkin, että kyse oli nimenomaan tavoitteesta.

Mutta mitäpä vielä?!

Törmäsin parayleisurheilija Ronja Ojan twiittiin, joka meni näin:

Omavastuu.. Mikä hemmetin omavastuu?!

Ja sitten se selvisi:

Kyllä, luit aivan oikein.

Jos osallistut parayleisurheilijoiden EM-kisoihin, joudut maksaa 900 euron omavastuun, mikäli et tuo mitalia mukanasi palatessasi Suomeen.

Siis ihanko jumalauta oikeasti?!

Voiko tämän alemmaksi enää oikeasti vajota?

SUL:n toimistolla tuuletellaan Leo-Pekka Tähden, Ronja Ojan sekä muiden kumppaneiden mitaleja ja samaan aikaan valmistellaan 900 euron omavastuumaksuja.

Allekirjoittanut on ainakin tässä kohtaa niin hermo pinnassa, että en pysty edes jatkamaan tätä kirjoitusta, koska sitten mentäisiin pahasti kaikkien rajojen yli.

Mutta johan se kaiken ydin tulikin tässä esille.

SUL on suomalaisen urheilun häpeäpilkku.

Lue myös:
Kommentti: Suomen Urheiluliitto = pelkkä farssi toisensa perään!

Jaa