Seuraa meitä

Ajankohtaista

Kommentti: Tuukka Rask on juuri nyt maailman paras maalivahti!

Boston Bruinsin Tuukka Rask on juuri nyt maailman paras maalivahti - siitä ei ole kahta sanaa.

Boston Bruinsin Tuukka Rask on juuri nyt maailman paras maalivahti; sen hän on osoittanut läpi meneillään olevan NHL:n pudotuspelikevään.

Mitä yhteistä on Toronto Maple Leafsilla, Columbus Blue Jacketsilla ja Carolina Hurricanesilla?

Sen lisäksi, että jokainen joukkue on saanut kuluvan pudotuspelikevään aikana Boston Bruinsin, ovat he törmänneet muuriin nimeltä Tuukka Rask.

Tähänastisen NHL-uransa aikana Tuukka Raskin yllä on leijunut Tim Thomasin kokoinen varjo.

Ja se varjo on ollut jättimäinen jo kahdeksan vuoden ajan. Thomas nimittäin torjui Boston Bruinsin Stanley Cup -voittajaksi vuonna 2011 ja monien papereissa entisen yhdysvaltalaisvahdin esitys on kaikkien aikojen dominoivin maalivahtisuoritus NHL:n historiassa.

Aiempina vuosina Rask on ollut hyvä – jopa erinomainen – Bruinsin maalilla ja kyennyt kertaalleen torjumaan joukkueensa Stanley Cup -finaaleihin, mutta hän ei ole ollut samanlainen dominoiva voima kuin edeltäjänsä.

Ei ennen tätä kevättä.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Nyt kaikki on kuitenkin muuttunut ja Rask on tällä hetkellä jättimäinen suosikki NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Toki matka on edelleen pitkä, mutta juuri nyt kaikki näyttää täydelliseltä.

Rask on voittanut 16 pelaamastaan ottelusta 11, hänen torjuntaprosenttinsa on 93,90 ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo on 1.96.

Toisin sanoen 32-vuotias suomalaisvahti on toistaiseksi merkkauttanut tilastoihin Thomasin (94,00|1.98) mestaruuskevääseen verrattuna käytännössä ottaen identtiset lukemat, ja hän on ollut Bruinsille se yksittäisiä otteluita – sekä ottelusarjoja – voittanut maalivahti, jota hän ei ole ollut monien papereissa ennen tätä kevättä.

Pelkät tilastot eivät kuitenkaan riitä kuvailemaan Raskin erinomaisuutta joukkueensa maalilla, joten pureudutaan hieman syvemmälle.

Itseluottamus. Hermokontrolli. Irtokiekkojen hallinta. Kiekkojen löytäminen ruuhkasta. Akrobaattisuus.

Tätä listaa voisi jatkaa miten pitkään tahansa, mutta Rask on ollut kaikkien näiden edellä mainittujen asioiden osalta kertakaikkiaan maaginen.

Tällä hetkellä vaikuttaakin siltä, että Raskia on täysin mahdoton horjuttaa maalillaan, sillä ei ole enää olemassa asioita, joita jokainen vastaan asettunut joukkue ei olisi jo kokeillut.

Tuukka Rask on juuri nyt maailman paras maalivahti ja se saattaa hyvinkin siivittää Boston Bruinsin jopa Stanley Cup -voittoon saakka.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista