Lionel Messin ensimmäinen Barcelona-sopimus allekirjoitettiin lautasliinaan: nyt katalaaniseura haluaa argentiinalaisen nimen "ikuiseen sopimukseen".

KUVA: Lionel Messin ensimmäinen Barcelona-sopimus tehtiin lautasliinalle!

Lionel Messin ensimmäinen Barcelona-sopimus tehtiin lautasliinalle: argentiinalaistähdellä oli tuolloin ikää ainoastaan 13 vuotta.

FC Barcelonan ja Lionel Messin nykyisessä sopimuksessa on pykälä, jonka mukaan argentiinalainen on vapaa jättämään seuran ilmaiseksi joka kesä, täytettyään 32 vuotta; myös Carles Puyolilla ja Andres Iniestalla oli aikanaan sama pykälä sopimuksissaan.

Messillä tuli 32 vuotta mittariin kesäkuussa, joten vaikka hänellä on sopimustaan jäljellä kaksi vuotta, on hänellä mahdollisuus jättää katalaaniseura ilmaiseksi ensi kesänä ja itse asiassa tuo vaihtoehto oli tarjolla jo menneen siirtoikkunan aikana.

Vaikka Messi ei olekaan enää mikään nuori pelaaja, ei hän ole osoittanut minkäänlaisia merkkejä hiipumisesta; ei olekaan mikään ihme, että Barcelona haluaa tehdä hänelle niin sanotun elinikäisen jatkosopimuksen, joka pitäisi Messin seurassa uransa loppuun saakka ja myös sen jälkeen.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Asiasta kertoi Mundo Deportivo.

FC Barcelonan presidenttinä toimivan Josep Maria Bartomeun kerrotaan jo keskustelleen “ikuisesta sopimuksesta” Messin isän kanssa ja neuvottelujen on raportoitu sujuneen hyvässä hengessä.

Messi on aiemmin puhunut halustaan päättää pelaajauransa kotimaassaan Argentiinassa, mutta on siis paljon mahdollista, että hän pelaa uransa loppuun Barcelonassa.

Roppakaupalla henkilökohtaisia palkintoja urallaan keränneen Messin historian ensimmäinen Barcelona-sopimus allekirjoitettiin, kun hänellä oli ikää vain 13 vuotta. Seuran managerina tuolloin toiminut Carles Rexach halusi saada Messin nimen välittömästi sopimuspapereihin, ja kun hänellä ei ollut paperia mukanaan, tehtiin sopimus tarjolla olleeseen lautasliinaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa