Lentopallonaiset selviytyivät upeasti EM-kisoihin – Ruotsin kustannuksella!

schedule 25 elokuun 2018 - 21:46

Lentopallonaiset selviytyivät upeasti EM-kisoihin, kun Suomi kaatoi EM-karsintaottelussa länsinaapuri Ruotsin suoraan kolmessa erässä.

Suomen naisten lentopallomaajoukkue on edennyt lentopallon EM-kisoihin ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, kun se kaatoi ratkaisevassa karsintaottelussa Ruotsin suoraan kolmessa erässä.

Suomen lenttisnaisten edellinen esiintyminen EM-kisoissa nähtiin siis vuonna 1989 ja nyt seuraava tullaan näkemään ensi vuoden puolella, siis vuonna 2019.

Suomi oli etenkin ensimmäisessä erässä täysin ylivoimainen vastustaja länsinaapuri Ruotsille ja lukemat kirjattiinkin lenttisnaisille peräti 25-14. Kahdessa seuraavassa erässä – etenkään toisessa – Suomi ei päässyt helpolla, mutta homma hoidettiin kunnialla: toinen erä kirjattiin Suomelle 27-25 ja kolmas erä 25-19.

Naiset pelaa vielä kaksi ottelua, kun se kohtaa Tshekin vieraissa ja Viron kotona. Näillä otteluilla ei kuitenkaan ole enää Suomen kannalta merkitystä, mitä tulee EM-kisoihin selviytymiseen.

Ensi vuoden EM-kisoja isännöi peräti neljä maata: Puola, Slovakia, Turkki ja Unkari.

KUVA & VIDEOT: Upea näky – Humboldt Broncos palasi jäälle!