Leo-Pekka Tähti on hirmuiskussa – kisaennätys, Suomen ennätys ja toinen EM-kulta

schedule 22 elokuun 2018 - 21:51
person Marko Ollonqvist

Leo-Pekka Tähti on hirmuiskussa, sillä hän kelasi jo toisen mestaruutensa meneillään olevissa parayleisurheilun EM-kisoissa, jotka käydään Berliinissä.

Suomalaisratakelaaja Leo-Pekka Tähti oli käsittämättömän kovassa vireessä eilisessä 200 metrin kilpailussa ja kuten todettua – hieman paremmissa olosuhteissa hän olisi taistellut jopa maailmanennätyksestä.

Keskiviikon sen sijaan piti olla niin sanotusti välipäivä Tähdelle, ainakin sen kaikkein kirkkaimman mitalin suhteen, sillä hän osallistui tänään sivulajiinsa, joka on 400 metrin kelaus.

Mutta mitäpä vielä – Tähti kelasi myös sivulajissaan Euroopan mestariksi ja täysin ylivoimaisella tavalla, sillä toiseksi sijoittunut Nathan Maguire jäi hänestä yli kaksi sekuntia.

Tähti kellotti ajakseen 46,73 ja se oli samaan aikaan sekä uusi kisaennätys että uusi Suomen ennätys. Kellään muulla ei ollut kilpailussa mitään jakoja ja 400 metrin kilpailu osoitti, että 100 metrin matkalla voi tapahtua aivan mitä tahansa; niin kovassa kunnossa Tähti on.

Suomeen tuli tänään myös toinen mitali, sillä ratakelaaja Henry Manni nappasi T34-luokassa upeasti EM-hopeaa, vaikka hänen lähtönsä ei ollutkaan parhaasta päivästä.

Kaiken kaikkiaan Suomi on siis saavuttanut jo kuusi mitalia; jokaista väriä löytyy nyt kaksin kappalein.

UFC-asiantuntija: “Jos häviää, uskon, että Conor McGregor lopettaa uransa”