Seuraa meitä

Ajankohtaista

Linjatuomari Brian Murphylle 2000 ottelua täyteen – ei kuitenkaan kaikkien aikojen ykkönen!

Linjatuomari Brian Murphylle 2000 ottelua täyteen Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välisessä ottelussa.

Linjatuomari Brian Murphylle 2000 ottelua täyteen! Yhdysvaltalaistuomari oli ensimmäistä kertaa tositoimissa, NHL:n runkosarjaottelussa, vuonna 1988.

Kun Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin välinen ottelu pyörähti viime yönä käyntiin, oli se linjatuomari Brian Murphylle ottelu numero 2 000 – ja tämä siis pelkästään runkosarjan osalta. Näistä otteluista hän on toiminut 1 912:ssa nimenomaan linjatuomarina.

– Joku sanoi minulle tässä aivan hiljattain, että 2 000 ottelua tarkoittaa aikamoista määrää virheitä – hän oli mitä luultavimmin oikeassa, Murphy sanoi ottelun alla WMUR:n haastattelussa.

Pudotuspeleissä hän on ollut tuomitsemassa 294 ottelussa ja päässyt esiintymään yhdeksän kertaa Stanley Cup -finaaleissa.

Jotta asiaan saadaan jonkinlaista perspektiiviä, on hän viettänyt runkosarjan osalta, pelkästään peliminuuttien muodossa, yli 83 vuorokautta NHL-kaukalossa. Kun tuohon lisätään ottelun kokonaiskesto katkoineen päivineen – jättäen kuitenkin erätauot pois laskuista – puhutaan lähemmäs 200 vuorokaudesta.

Vaikka 54-vuotiaan Murphyn suoritus on äärimmäisen kovaa, ei se ole vertaansa vailla: hänestä tuli nimittäin kahdeksas tuomari NHL:n historiassa, joka on ylittänyt 2 000 tuomitun runkosarjaottelun rajapyykin. Muuan Ron Wicks toimi pää- ja linjatuomarina yhteensä yli 3 000 ottelussa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista