Miro Heiskanen on vastannut kaikkia Dallasin odotuksia.

Miro Heiskanen vastannut kaikkia Dallasin odotuksia – vertaili NHL:ää ja Liigaa

Miro Heiskanen on vastannut kaikkia Dallasin odotuksia, ja jopa enemmän, mikä on näkynyt esimerkiksi hänen saamassaan vastuussa.

Miro Heiskanen itse lähti Pohjois-Amerikkaan tietäen, että hän tulee pelaamaan kauden 2018-19 aikana ainakin jonkin verran NHL:ssä, mutta hänen tulokaskaudellaan saamansa vastuu on yllättänyt nuorukaisen itsensäkin: Heiskanen on pelannut toistaiseksi yli 23 minuuttia ottelua kohden ja tuo keskiarvo on jatkuvassa kasvussa.

– En osannut ajatellakaan saavani näin paljon vastuuta, mutta sitten joukkueellemme tuli loukkaantumisia ja samaan aikaan oma pelini kulki hyvin. Odotin pelaavani NHL:ssä tällä kaudella, mutta en osannut odottaa tällaisia minuuttimääriä, Heiskanen kertoo ESPN:n haastattelussa.

Onnekseen Heiskanen tottui jo viime kaudella isoihin minuuttimääriin Liigassa.

– Pelasin suunnilleen 25 minuuttia illassa. Se oli tosi iso juttu, kun pääsi pelaamaan miehiä vastaan. Se oli ennen kaikkea hyvää valmistautumista tähän.

Heiskanen on ehtinyt jo huomaamaan myös sen, miten paljon enemmän NHL:ssä pelaaminen pelaajalta vaatii, sillä kaikki vastaan tulevat pelaajat ovat huippuammattilaisia.

– Pelaajat ovat täällä parempia, joten myös pelaaminen on erilaista. Jokainen pelaaja täällä osaa pelata; he ovat todella taitavia ja todella nopeita – nopeita ja vahvoja pelaajia.

– Täällä pelaavat pelaajat ovat myös fiksumpia. He ajattelevat nopeammin, koska myös peli on nopeampaa, kiitos pienen kaukalon.

Koska Heiskanen on 19-vuotiaana vielä äärimmäisen nuori pelaaja, ja vasta opettelemassa pienen kaukalon saloihin, hänen tekemisensä ei suinkaan ole virheetöntä.

Samaan aikaan Starsin päävalmentaja Jim Montgomery, joka saapui seuraan kuluvaksi kaudeksi, on antanut Heiskasen tehdä virheitä ja niistä huolimatta osoittanut valtavaa luottoa nuoreen suomalaiseen – oli sitten kyse takaa-ajoasemasta tai oman johtoaseman puolustamisesta.

– Hän auttaa minua, antaa paljon vinkkejä ja käymme läpi videoita. Pidän hänestä todella paljon. He haluavat luoda minusta hieman vahvemman pelaajan (fyysisesti), joten olemme keskittyneet isosti siihen.

Heiskanen on pelannut toistaiseksi kuluvalla kaudella kaikissa joukkueensa 31 ottelussa ja hän on tehnyt niissä hienosti tehopisteet 6+10=16, joten pisteitä on syntynyt keskiarvolta useammin kuin joka toisessa ottelussa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nyt on kova! Betsafe tarjoaa riskittömiä vetoja loppuvuoden ajan!

Jaa