Mitch Marner sai 88 miljoonan dollarin tarjouksen, mutta hylkäsi sen, koska Auston Matthewsin palkka on hieman suurempi.

Mitch Marner sai 88 miljoonan dollarin tarjouksen – hylkäsi naurettavasta syystä!

Mitch Marner sai 88 miljoonan dollarin tarjouksen Toronto Maple Leafsilta, mutta hylkäsi sen koska keskiarvollinen palkka oli Auston Matthewsin vastaavaa alhaisempi.

Toronto Maple Leafsin ja Mitch Marnerin väliset neuvottelut jatkosopimuksesta ovat ylittäneet kyllästymiskynnyksen jo moneen kertaan, eikä loppua näy: NHL-harjoitusleirit käynnistyvät aivan näillä näppäimillä, mutta jatkopahvista ei ole tietoakaan.

TSN:n arvostettu toimittaja Bob McKenzie paljasti yksityiskohtia neuvotteluista kertomalla Marnerin hylänneen Maple Leafsin tarjouksen, joka olisi tuonut kanadalaislaiturille 11 miljoonan dollarin vuositienestit: Maple Leafs on tarjonnut sekä seitsemän että kahdeksan vuoden sopimusta.

Marner ei ole kuitenkaan suostunut sopimukseen yhdestä syystä: seuran kovapalkkaisin pelaaja, Auston Matthews, tienaa kautta kohden 11,634 miljoonaa dollaria ja Marner haluaa vähintään saman summan kuin yhdysvaltalaissentteri.

Mitä todennäköisimmin päätöksen taustalla on ollut Marnerin isä, joka on saanut paljon lokaa niskaansa siitä, miten neuvottelut ovat edenneet.

Marnerin tiedetään suostuvan Matthewsia alempaan palkkaan ainoastaan lyhyemmässä sopimuksessa.

Mikäli osapuolet solmisivat kolmevuotisen sopimuksen, tulisi vuosipalkka olemaan noin 9-10 miljoonan dollarin luokkaa, mutta viimeinen sopimusvuosi tulisi McKenzien mukaan olemaan selkeästi arvokkain, jolloin Maple Leafs joutuisi tarjota jättimäisen summan pelkästään niin sanottuna qualifying offerina sopimuksen päättyessä – se, kun määräytyy viimeisen sopimusvuoden palkan mukaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa