Mona-Liisa Nousiainen kuollut vain 36-vuotiaana: suremaan jäivät aviomies Ville Nousiainen ja vuonna 2010 syntynyt yhteinen tytär.

Suru-uutinen… Mona-Liisa Nousiainen kuollut vain 36-vuotiaana

Suomen maastohiihtomaajoukkueen Twitter-tilillä julkaistiin suru-uutinen: Mona-Liisa Nousiainen kuollut vain 36-vuotiaana, pitkäaikaisen sairauden seurauksena.

Suomalainen urheilumaailma järkyttyi tänään suru-uutiseen: naisten maajoukkuehiihtäjä Mona-Liisa Nousiainen (ent. Malvalehto) on menehtynyt pitkäaikaisen sairauden seurauksena, vain 36 vuoden iässä.

Asiasta tiedotettiin maastohiihtomaajoukkueen virallisella Twitter-tilillä juuri hetki sitten.

Nousiainen voitti urallaan kaksi maailmancupin kilpailua ja hiihti kaiken kaikkiaan 17 kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Arvokisoissa hän voitti kaksi henkilökohtaista nuorten maailmanmestaruutta, minkä lisäksi mestaruus irtosi myös viestistä. Lisäksi hänen palkintokaappiin tarttui nuorten kisoista myös yksi hopea- ja yksi pronssimitali.

Aikuisten puolella Nousiainen oli parhaimmillaan kahdesti seitsemäs, sekä vuosina 2005 että 2013.

Uransa Nousiainen lopetti vuonna 2018 ja hän ilmoitti päätöksestään kyseisen vuoden keväällä, samaan aikaan aviomiehensä ja niin ikään maajoukkuehiihtäjä Ville Nousiaisen kanssa. He avioituivat vuonna 2015 Las Vegasissa. Mona-Liisa ja Ville Nousiaisella on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Lopettamisilmoituksensa yhteydessä Mona-Liisan kerrottiin vaihtavan hiihtosauvat harmonikkaan ja jatkavan opintojaan Sibelius-akatemiassa. Vielä tuossa vaiheessa pitkäaikaisesta sairaudesta ei ollut mitään tietoa, joten hän lienee sairastunut hyvin pian uransa jälkeen.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa