Naisleijonat ensimmäistä kertaa MM-finaaliin – välierissä kaatui Kanada

schedule 13 huhtikuun 2019 - 18:07
person Joonas Eriksson

Naisleijonat ensimmäistä kertaa MM-finaaliin; välierissä kaatui kymmenkertainen maailmanmestari, Kanada, upeasti lukemin 4-2.

Suomi oli avauserässä ensimmäiset kymmenen minuuttia Kanadan jaloissa ja vaahterapaidat onnistuikin iskemään taululle 1-0-lukemat, mutta Naisleijonat petrasivat toiselle kymmenminuuttiselle ja ajassa 16:23 Ronja Savolainen tasoitti ottelun 1-1:een, ylivoimalla.

Toisessa erässä, ajassa 26:50, Leijonien kapteeni Jenni Hiirikoski tälläsi upean lämärin ja iski joukkueensa 2-1-johtoon.

Hieman yli minuuttia myöhemmin Kanada tuli tasoihin, mutta toisen erän loppuhetkillä Naisleijonat menivät Susanna Tapanin maalilla 3-2-johtoon.

Päätöserässä nähtiin ainoastaan yksi maali ja se syntyi viimeisellä minuutilla, kun Ronja Savolainen iski kiekon tyhjiin ja iski taululle loppulukemat 4-2.

Naisten MM-kisojen finaalissa ei ole pelannut ennen tätä päivää koskaan mitään muita maita kuin Kanada ja Yhdysvallat, joten tämä voitto oli todellakin historiallinen.

Suomi ei ollut myöskään pystynyt päihittämään Kanadaa koskaan aiemmin arvokisojen jatkopeleissä.

Leijonat kohtaa finaalissa toisesta välieräkamppailusta voittajan ja se on joko Yhdysvallat tai Venäjä.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!