Naisleijonat taipuivat hurjassa trillerissä – ottelu eteni rangaistuslaukauksille saakka

schedule 14 huhtikuun 2019 - 22:27
person Joonas Eriksson

Naisleijonat taipuivat hurjassa trillerissä Yhdysvalloille MM-finaalissa. Kamppailu eteni rangaistuslaukauksille, josta USA vei pidemmän korren.

Suomi nappasi MM-hopeaa hävittyään Yhdysvalloille Espoon Metro Areenalla todella tasaisen ja upean ottelun jälkeen. Unelma mureni vasta rangaistuslaukauksissa.

Suomen ainoasta maalista vastasi Susanna Tapani, joka tälläsi avauserässä upean rannelaukauksen ohi USA:n maalivahdin Alex Rigsbyn.

Ensimmäinen erässä molemmat joukkueet maalasivat kerran ja, seuraavat kaksi erää mentiin maaleitta, eli hurja trilleri eteni jatkoajalle saakka.

Jatkoajalla ajassa 71:33 Petra Nieminen iski kiekon maalin, jota suomalaiset lähti juhlimaan varusteet lentäen, mutta USA haastoi maalin, joka loppujen lopuksi hylättiin.

Pitkän spekuloinnin jälkeen ottelua jatkettiin Suomen ylivoimalla, kun USA:n pelaaja komennettiin kahden minuutin jäähylle.

Naisleijonat pääsivät pelaamaan jatkoajan viimeiset kaksi minuuttia ylivoimalla, mutta se ei tuottanut tulosta ja hurja trilleri eteni rangaistuslaukauksille saakka.

Rangaistulaukauksissa USA oli vahvempi ja vei MM-finaalista kirkkaimman mitalin.

NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!