Nate Schmidt joutuu 20 ottelun pelikieltoon rikottuaan tietämättään NHL:n suoritusta parantavien aineiden sääntöjä.

Vegasin Nate Schmidt joutuu 20 ottelun pelikieltoon – “Käytin vain joukkueeltani saamia lisäravinteita”

Vegas Golden Knightsin puolustaja Nate Schmidt joutuu 20 ottelun pelikieltoon, kun hän rikkoi NHL:n suoritusta parantavien aineiden sääntöjä.

Nevadan aavikolta kantautui valitettavia uutisia, kun puolustaja Nate Schmidt asetettiin 20 ottelun mittaiseen pelikieltoon. Hänen kerrottiin rikkoneen NHL:n suoritusta parantavien aineiden sääntöjä, vaikka kyse oli vain mikroskooppisen pienestä määrästä, mitä hänen kehostaan löytyi toistaiseksi määrittelemätöntä ainetta.

Schmidt kertookin avoimesti olleensa shokissa, sillä hän ei ollut ottanut ainetta tahallisesti. Lisäksi hän tarkensi käyttäneensä vain Vegas Golden Knightsilta saamiaan aineita.

– Tätä pelikieltoa on vaikea hyväksyä. Ymmärrän, että minulta tulee jäämään nämä ottelut, mutta en hyväksy pelikieltoa tai sitä, että minua syytetään huijariksi, Schmidt totesi pitkässä tiedotteessaan.

– Oli shokeeraavaa kuulla, että olin antanut positiivisen testinäytteen mikroskooppisen pienestä määrästä kiellettyä ainetta. Ensinnäkin en ottanut tietoisesti kiellettyä ainetta ja toisekseen se määrä, joka oli tahattomasti päätynyt kroppaani, ei olisi voinut millään parantaa suoritustani.

– Lisäksi käytin vain joukkueeltani saamia lisäravinteita ja olen aina ollut äärimmäisen tarkka siitä, mitä kroppaani laitan.

Myös Schmidtin agenttina toimiva Matt Keator oli tuohtunut asiasta.

– Hän on syytön ja tämä on väärä päätös. Hän ei koskaan luopuisi periaatteistaan ottamalla suoritusta parantavia aineita. Hän ei siis käyttänyt mitään ainetta tahallisesti ja tätä tukevat tieteelliset faktat.

27-vuotias yhdysvaltalainen, joka siirtyi viime kaudeksi Golden Knights -paitaan Vegasin laajennusdraftin myötä, kertoo olevansa ylpeä jääkiekkoammattilaisuudestaan ja korosti edelleen syyttömyyttään.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että olen NHL-ammattilainen, enkä ole koskaan oikonut mutkia saavuttaakseni tämän päämääräni. En osaa sanoin kuvailla sitä pettymystä, jota tällä hetkellä koen, kun en voi olla heti kauden alusta lähtien auttamassa joukkuekavereitani tiellämme kohti tavoitettamme, Stanley Cupin voittamista.

Schmidt pääsee tositoimiin aikaisintaan marraskuun 19. päivänä, kun Golden Knights kohtaa Edmonton Oilersin vieraskaukalossa. Pelikieltonsa lisäksi hän tulee menettämään palkkatuloja yhteensä 416 000 euron edestä.

Menetys on myös valtaisa Golden Knightsille, joka joutuu tulemaan siis neljäsosan kaudesta ilman viime kauden ykköspuolustajaansa. Schmidt iski viime kaudella nevadalaisseuralle 76 runkosarjaotteluun tehot 5+31=36 ja hänen tehotilastonsa oli +19.

Lue myös:
Lionel Messi osoitti epäitsekkyytensä – luopui mahdollisuudestaan hattuun, Luis Suarez ampui pilkun

Jaa