Seuraa meitä

Ajankohtaista

NHL myönsi tuomarivirheen – pyysi anteeksi Vegas Golden Knightsilta!

NHL myönsi tuomarivirheen ja pyysi anteeksi Vegas Golden Knightsilta San Jose Sharksia vastaan pelatun Game Sevenin tapahtumia.

NHL myönsi tuomarivirheen ja pyysi anteeksi Vegas Golden Knightsilta Game Sevenissä nähtyä ratkaisua, jota ei olisi koskaan tullut tehdä.

Pudotuspelien 1. kierroksella nähtiin melkoista kohua aiheuttanut tilanne, kun San Jose Sharksin ja Vegas Golden Knightsin välisen ottelusarjan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa tuomaristo passitti Cody Eakinin suihkuun tästä tilanteesta:

Valtaosa asiantuntijoista tuomitsi tuomariston tekemän ratkaisun välittömästi; näin teki muun muassa yli 2 000 NHL-ottelua tuomarin urallaan viheltänyt Kerry Fraser (lue uutinen täältä).

Tästäkin huolimatta myös soraääniä on kuulunut. Toisin sanoen monet ovat olleet sitä mieltä, että ratkaisu oli täysin oikeutettu, mutta tälle keskustelulle voidaan nyt lyödä viimeinen piste.

Golden Knightsin omistava Bill Foley kertoi asiasta julkisesti.

– He soittivat ja sanoivat sen olleen todella huono ratkaisu ja heidän myös tiedostavan sen. Asialla oli korkeimman mahdollisen tason NHL-johtaja, Foley paljasti Las Vegas Review-Journalille.

Foley ei halunnut kertoa julkisesti anteeksipyynnön esittäneen henkilön nimeä, mutta vaihtoehtoja on hänen kuvailun myötä tasan kaksi: NHL:n komissaari Gary Bettman ja varakomissaari Bill Daly.

– Sen jälkeen oloni oli hieman parempi. Se rauhoitti minua, Foley myöntää.

Anteeksipyynnön on vahvistanut Las Vegas Review-Journalille myös Golden Knightsin GM:nä toimiva George McPhee.

– Kyllä, liigan toimesta oltiin yhteydessä ja he pyysivät anteeksi. He tekivät virheen ja olen varma, että myös tuomaristo kokee olonsa todella huonoksi asian tiimoilta. He halusivat siis oikaista asian, kuten me kaikki haluamme tehdä töiden suhteen.

Foleylla on tapahtuneen jälkeen selkeä näkemys kysymykseen suihkukomennukseen johtaneiden tilanteiden tarkistamisesta videolta.

– Mielestäni tällaiset pitäisi voida tarkistaa. Näen, että valmentajalla kuuluisi olla mahdollisuus haastaa tuomio, kun kyseessä on peli- tai ottelurangaistus – etenkin, kun kyseessä on ottelun viimeinen erä ja pudotuspelit.

– Mutta se asia on liigan päätettävissä. Uskoakseni liiga pohtii asiaa ja on sen myötä vastaanottavainen tällaiselle muutokselle.

NHL ei valinnut ratkaisun tehnyttä päätuomarikaksikkoa Dan O’Halloran & Eric Furlatt pudotuspelien 2. kierrokselle.

Myös tämä ratkaisu kertoo kaiken oleellisen NHL:n suhtautumisesta tapahtumiin, sillä esimerkiksi O’Halloran olisi eittämättä valittu viheltämään pudotuspelien 2. kierroksen otteluita – hänellä, kun on kaikista aktiivituomareista eniten tuomittuja pudotuspeliotteluita, yhteensä 212 kappaletta.

Lisäksi O’Halloran vihelsi Stanley Cup -finaaleissa kahdeksana kautena putkeen (2010-17).

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista