Yhdysvallat marssi Suomen yli – Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierissä Kanadan

schedule 1 tammikuun 2019 - 11:49

Yhdysvallat marssi Suomen yli alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkon päättäneessä ottelussa ja Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierissä Kanadan.

Nuoret Leijonat ei onnistunut kaatamaan alkulohkon otteluissaan ainoatakaan niin sanottua kovaa kiekkomaata: ainoat voitot tulivat Slovakiaa ja Kazakhstania vastaan, kun taas Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan lopputuloksena oli tappio.

Suomella oli mahdollisuus uuden vuoden jo vaihduttua saavuttaa alkulohkonsa kakkossija, kun vastaan asteli Yhdysvallat, ja siten välttää puolivälierissä Kanada, joka menetti lohkovoiton hävittyään Venäjälle numeroin 1-2. Yhdysvallat marssi kuitenkin Nuorten Leijonien yli peräti 4-1-lukemin.

Yhdysvallat iski vain yhdeksän sekuntia ennen avauserän loppua erittäin tärkeän pukukoppimaalin ja toisen erän puolivälin jälkeen joukkue ratkaisi ottelun kahdella lisämaalillaan. Päätöserän osalta lukemat menivät tasan 1-1, mutta kaiken kaikkiaan ottelun voitto meni siis Yhdysvalloille numeroin 4-1.

Nuorten Leijonien ainoasta maalista ottelussa vastasi Jesse Ylönen.

Suomella oli jälleen kerran vaikeuksia oman kurinalaisuutensa kanssa, sillä avauserässä kapteeni Aarne Talvitie otti 2+10 minuuttia laitataklauksesta, saman kohtalon koki päätöserässä päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena Samuli Vainionpää ja näiden lisäksi Suomi otti ottelussa kolme kaksiminuuttista.

Seuraavaksi vastaan astelee yllätyksellisesti lohkovoiton Venäjälle tappionsa menettänyt Kanada, joka on kenties se pahin mahdollinen vastustaja tässä vaiheessa. Jos siis Nuoret Leijonat meinaa jatkaa turnaustaan mitalipeleihin saakka, vaatii se melkoista tasonnostoa, kun vastaan luistelee turnauksen suurin ennakkosuosikki.

Betsafelta 20 euron riskitön veto nuorten MM-kisoihin!