Seuraa meitä

Ajankohtaista

Päävammat johtivat Derek Boogaardin kuolemaan – äiti julkaisi nyt koskettavan kirjeen…

Päävammat veivät Derek Boogaardilta hengen: nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin, hänen äitinsä Joanne Boogaard julkaisi todella koskettavan kirjeen paikallislehdessä.

Päävammat veivät Derek Boogaardilta hengen kahdeksan vuotta sitten, kun hän menehtyi alkoholin ja kipulääkkeiden vahingossa tapahtuneen yliannostuksen vuoksi.

Derek Boogaard tunnettiin NHL-kaukaloissa todellisena kovanaamana, tappelijana.

Kova pelityyli johti useisiin päävammoihin, jotka kehittyivät CTE:ksi, ja lopulta Boogaard menehtyi yliannostukseen vuonna 2011, ollessaan vain 28-vuotias. Kyseessä ei siis ollut itsemurha, vaan lääke- ja alkoholikoukun aiheuttama kuolema, johon päävammat johtivat.

Boogaardin kuolemasta tuli maanantaina kuluneeksi kahdeksan vuotta ja hänen äitinsä Joanne Boogaard julkaisi paikallislehdessä koskettavan kirjeen pojalleen, kertoen kaikki perheen kuulumiset – ikään kuin puhuen Derekille.

– Hei Derek. Kahdeksan vuotta on kulunut ja odotan edelleen kuulevani äänesi jälleen, ihan vain puhelun muodossa, jossa kerrot olevasi kunnossa. En tiennyt, että viimeisin sinulta tullut puhelu, jota en huomannut, olisi viimeisesi – voi, kun voisin kääntää kelloja taaksepäin.

– Sinun muistaminen on helppoa. Kyyneleet valuvat silmistäni, sydäntäni särkee, mutta kun muistelen onnellisia aikojamme yhdessä, hymy tulee kasvoilleni – koen edelleen niin paljon erilaisia tunteita.

– Muistan virnistyksesi, sen, miten sanoit “oh yea”, silmäsi, jotka kirkastuivat nauraessasi, kävelytyylisi, sinun nallekarhumaisen sydämesi, jonka jaoit kaikkien kanssa.

– Perheesi yrittää edelleen selviytyä: päiviä, viikkoja, kuukausia ja vuosia on kulunut ja juhlimme edelleen syntymäpäiviäsi. Sinulle jätetään aina tuoli jouluisin.

Kirjeen jälkimmäisellä puoliskolla Joanne kertoo kaikkien perheenjäseneiden kuulumiset ja lopussa hän kertoo kovasta ratkaisusta, jonka perhe joutui tekemään Derekin kuoleman jälkeen.

– Bostonissa työskennellään edelleen kovasti CTE:n parissa ja tietoa pyritään levittämään urheilijoiden turvallisuudesta. Aivojesi lahjoittaminen on auttanut niin monella tapaa, vaikka se olikin äärimmäisen kivulias ratkaisu meille.

– NHL:llä on edelleen paljon tehtävää vastuunsa tiedostamisessa ja myöntämisessä, mitä tulee menehtyneisiin pelaajiin ja niihin, jotka tietämättään kärsivät CTE:stä. Autoit jakamalla tietoa ihmisille. Nyt ihmisten tulee vain lukea kirjasi/tarinasi; kaikki faktat löytyvät sieltä.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

CTE on aivoja rappeuttava hermostosairaus, joka on seurausta useista aivovammoista, jollaiseksi myös aivotärähdys luokitellaan.

CTE:n oireisiin kuuluvat muun muassa käyttäytymishäiriöt, mielialahäiriöt ja ongelma ajatuksenkulussa. Tyypillisesti oireet ilmaantuvat vasta vuosia koettujen aivovammojen jälkeen. Sairaus pahenee ajan kuluessa ja saattaa johtaa muun muassa dementiaan.

Joidenkin lähteiden mukaan se lisää myös itsemurhariskiä, joskaan sitä ei ole kyetty täysin todistamaan. Kyseistä sairautta ei voida todeta ilman ruumiinavausta.

NHL:n komissaari Gary Bettman kiisti kuluvan kuukauden aikana aivotärähdysten ja CTE:n välisen yhteyden.

Sen sijaan NFL joutui myöntämään asian, kiitos lääkäri Bennet Omalun, joka löysi sairauden ex-NFL-pelaaja Mike Websterille, tehtyään tälle ruumiinavauksen.

Boogaardin tarinaan voit tutustua The New York Timesin julkaiseman dokumentin kautta tai ostamalla Boogaardin tarinan kertovan kirjan “Boy On Ice: The Life and Death of Derek Boogaard“.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista