Seuraa meitä

Ajankohtaista

Phil Kesselin siirto Minnesotaan todella lähellä – neljän pelaajan jättikauppa?

Phil Kesselin siirto Minnesotaan lähellä - tiedossa neljän pelaajan jättikauppa?

Phil Kesselin siirto Minnesotaan lähellä: useamman vuoden ajan siirtohuhuissa pyörineen yhdysvaltalaisen siirto on vihdoin toteutumassa.

Kun Pittsburgh Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford kertoi joukkueen päävalmentajana toimivan Mike Sullivanin olleen päättyneellä kaudella toistaiseksi valmennusuransa suurimman haasteen edessä, kiitos huonosti toimineen pukukoppikemian, Phil Kesselin lähtölaskenta alkoi.

Yhdysvaltalaislaiturilla tiedetään nimittäin olleen ongelmia Sullivanin kanssa ja itse asiassa huhujen mukaan kemiat myös Evgeni Malkinin kanssa ovat olleet koetuksella.

Kesseliä ollaan jo useamman kauden ajan viety uusiin maisemiin ja nyt Penguinsin johtoportaan mitta on tullut niissä määrin täyteen, että kauppa on toteutumassa.

Penguinsin kauppakumppani Kesselin suhteen tulee olemaan mitä todennäköisimmin uutta tulemistaan rakentava Minnesota Wild.

Useat pohjoisamerikkalaislähteet ovat raportoineet, että Kesselin kanssa State of Hockeyhin olisi suuntaamassa kokenut puolustaja Jack Johnson, jonka etappi Pittsburghissa on jäämässä vain kauden mittaiseksi, ja toiseen suuntaan matkaisivat puolestaan Jason Zucker ja Victor Rask, joka puolestaan on kiekkoillut Wildin paidassa vain vajaan puolikkaan kauden.

NORDICBET – JÄÄKIEKON MM-KISAT 2019

NÄET NYT KAIKKI 64 MM-OTTELUA ILMAISEKSI!

Nelikosta Kessel teki päättyneellä kaudella 82 runkosarjaotteluun tehot 27+55=82, mutta hänen tehotilastonsa oli niinkin heikko kuin -19. Johnsonin pistesaldo oli puolestaan 82 ottelusta 1+12=13 (-4).

Penguinsiin tässä vaihtokaupassa suuntaavan – edellyttäen, että treidi toteutuu – 26-vuotiaan Raskin urakäyrä on ollut kaksi viimeistä kautta varsin laskeva. Päättyneellä kaudella, jonka hän jakoi Carolina Hurricanesin ja Wildin välillä, hän teki 49 otteluun ainoastaan tehot 3+6.

Koko NHL-uransa ajan Wildia edustanut Jason Zucker pelasi puolestaan menneen runkosarjan aikana 81 ottelua, tehoin 21+21=42.

Sinällään tämä vaihtokauppa olisi erikoinen ratkaisu Wildilla, joka on rakentamassa joukkuettaan uudelleen, sillä se luopuisi selkeästi Kesseliä ja Johnsonia nuoremmista pelaajista. Toki Kesselin kaltainen maalintekijä olisi joukkueelle tärkeä.

Tänä keväänä pudotuspelien 1. kierroksella pudonnut Penguins puolestaan saisi juuri sitä, mitä se haluaakin: seurajohto toivoo pystyvänsä rakentaa vielä yhden joukkueen Sidney Crosbyn ympärille ja tähän muottiin Rask ja Zucker eittämättä istuisivat.

Tällä hetkellä siirron toteutumista uskotaan kuitenkin jarruttavan, ainakin toistaiseksi, Kesselin osittainen siirron rajoittava pykälä, jonka myötä hän saa antaa listan seuroista, joihin hän on valmis siirtymään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista