Pikkuhuuhkajat kaatoi hallitsevan maailmanmestarin: Jussi Jääskeläisen poika William Jääskeläinen torjui nollapelin.

Pikkuhuuhkajat kaatoi hallitsevan maailmanmestarin – Jääskeläisen pojalle nollapeli!

Suomifutiksessa on meneillään jopa kaikkien aikojen buumi, kiitos Huuhkajien menestyksen, ja nyt tuo buumi näyttää leviävän: Pikkuhuuhkajat kaatoi hallitsevan maailmanmestarin EM-karsinnoissa.

Huuhkajat on Kansojen liigassa kahden voiton päässä paikasta EM-lopputurnauksessa ja varsinaisissa EM-karsinnoissa oman lohkonsa kakkosena majaileva Suomi on vetänyt jo viiden pisteen kaulan kolmantena olevaan Bosnia ja Hertsegovinaan.

Suomalaisessa jalkapallossa onkin tällä hetkellä menossa kenties kaikkien aikojen kovin buumi, mikä näkyy myös siinä, miten kuumaa tavaraa Huuhkajat on juuri nyt suomalaisten keskuudessa: tästä nähtiin oiva esimerkki torstain Kreikka-voiton jälkeen (katso video täältä).

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Nyt tuo valtaisa buumi näyttää rantautuneen myös Pikkuhuuhkajiin: alle 21-vuotiaiden maajoukkue nimittäin kaatoi omassa EM-karsinta-avauksessaan hallitsevan maailmanmestarin, Ukrainan, numeroin 2-0 – vieläpä vieraskentällä.

Ottelussa palloa 52-prosenttisesti hallinneen Suomen ensimmäisen maalin iski ottelun 18. peliminuutilla Benjamin Källman, Onni Valakarin esityöstä. Loppulukemat 2-0 iski puolestaan Valakari itse, rangaistuspilkulta, kun meneillään oli 81. peliminuutti.

Pikkuhuuhkajien maalilla esiintynyt William Jääskeläinen, joka on suomalaismaalivahtilegenda Jussi Jääskeläisen poika, torjui nollapelinsä eteen kuusi kertaa.

Suomalainen futishuuma jatkuu jo sunnuntaina, kun Huuhkajien vieraaksi Ratinaan saapuu Italia. Pikkuhuuhkajat jatkaa puolestaan lentoaan tiistaina pelattavalla kotiottelulla Pohjois-Irlantia vastaan.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa