Pittsburgh Penguins huhujen kohteena: muun muassa Olli Määtän nimi on noussut esille.

Pittsburgh Penguins huhujen kohteena – Määttä, Murray, Kessel, Letang…

Pittsburgh Penguins huhujen kohteena: vuoden 2017 Stanley Cup -voittaja aloittanut kuluvan kautensa todella heikosti ja edessä saattaa olla isojakin muutoksia.

Pittsburgh Penguins -organisaatiossa kaiken keskiössä on voittaminen – niin pitkään kuin Sidney Crosby ja Evgeni Malkin ovat huipulla. Näiltä osin muutoksia ei siis ole nähtävillä vielä hetkeen aikaan, joten rautakaupungissa tehdään kaikki sen eteen, että mestaruuksista tapellaan nyt ja tässä.

Alkukausi on ollut kuitenkin Penguinsin osalta heikko ja joukkue löytyy pudotuspelipaikkojen ulkopuolelta.

Ei siis ole ihme, että seuran GM:nä toimiva Jim Rutherford on pyrkinyt pelaajakauppoja tekemällä muuttamaan joukkueen kurssia ja useiden eri pohjoisamerikkalaislähteiden mukaan Penguins on jatkuvasti yksi pelaajamarkkinoiden aktiivisimmista osapuolista.

TSN:n huippuarvostettu toimittaja Bob McKenzie, joka siis on NHL:n todellinen sisäpiiriläinen, kommentoi muun muassa maalivahti Matt Murrayn asemaa pennsylvanialaisseurassa ja hänen ympärillään viime aikoina pyörineitä huhuja.

– Ovatko he Pittsburghissa edelleen vakuuttuneita Matt Murraysta? Kyllä ja ei.

– Murray on tällä hetkellä loukkaantuneena ja hänen alkukauden vaikeutensa ovat ainakin jollain tasolla saattaneet johtua tästä vammasta. Mutta hänen nimensä ei ole Crosby tai Malkin, joten hän on yksi vaihtoehdoista kauppaamisen suhteen.

– Olen varma, että jotkut seurat ovat soitelleet ja kyselleet Jim Rutherfordilta Murraysta. Kun sinulla on myös Tristan Jarry ja Casey DeSmith, sinun täytyy päättää, kuka on ykkösvahtisi. Jos meillä ei olisi Matt Murrayta, kuka olisi ykkönen?

Myös Olli Määtän nimi on – jälleen kerran – esillä huhuissa.

Penguinsin valmennus- ja johtoporras pitävät suomalaisesta todella kovasti, mutta samaan aikaan hänellä on vaihtoarvoa ja lisäksi Justin Schultz on palaamassa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon; nyt siis saattaisi tarjoutua oikea paikka puolustajan kauppaamiselle ja Määttä on yksi vaihtoehto.

Phil Kessel on, varsin vahvasta alkukaudestaan huolimatta, niin ikään noussut otsikoihin huhujen muodossa ja Penguinsin tiedetään muutama viikko sitten testanneen markkinoita yhdysvaltalaislaiturin osalta. Myös Kris Letangin nimi on kaikunut jollain tasolla käytävillä huhujen suhteen, eikä myöskään Derick Brassard ole poissuljettu vaihtoehto.

Kaiken ytimessä on se, että toisin kuin lähes poikkeuksetta jokaisen muun seuran GM:t, Rutherfordin ei tarvitse miettiä tippaakaan tulevia kausia; hänelle tulevaisuuden pohtiminen tarkoittaa korkeintaan ensi viikkoa ja sitä kautta pennsylvanialaisseurassa saatetaan nähdä myös isoja muutoksia lyhyellä aikavälillä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Nyt on kova! Betsafe tarjoaa riskittömiä vetoja loppuvuoden ajan!

Jaa