Rasmus Ristolaisesta Niklas Kronwallin korvaaja Detroit Red Wingsissä? Suomalainen jätti Buffalo Sabresille siirtopyynnön jo jonkin aikaa sitten.

Rasmus Ristolaisesta Niklas Kronwallin korvaaja Detroitissa?

Rasmus Ristolaisesta Niklas Kronwallin korvaaja Detroitissa? Suomalaispuolustaja on ilmoittanut Buffalo Sabresille haluavansa vaihtaa seuraa.

Kun Rasmus Ristolainen paljasti ilmoittaneensa Buffalo Sabresille haluavansa vaihtaa maisemaa, ei sitä voinut pitää varsinaisena yllätyksenä. Suomalaispuolustaja on joutunut pettymään joukkueen osalta vuosi toisensa jälkeen, jääden toistaiseksi jokaisen NHL:ssä pelaamansa runkosarjan osalta pudotuspelien ulkopuolelle, ja myös henkilökohtaiset käyrät ovat alkaneet osoittaa väärään suuntaan.

Sabres puolestaan on rakentamassa joukkueensa alakerran Rasmus Dahlinin ympärille ja lisäksi se on hankkinut puolustukseensa Henri Jokiharjun, Colin Millerin ja Brandon Montourin, joista viimeisimpänä mainitun kesken viime NHL-kauden, ja heistä jokainen ampuu Ristolaisen tavoin oikealta.

Ristolaisen ja Sabresin yhteinen aika on siis eittämättä tulossa päätökseen – ennemmin tai myöhemmin – ja Detroit Red Wingsin ruotsalaispuolustaja Niklas Kronwallin päätös vetäytyä eläkkeelle saattaa johtaa Ristolaisen siirtymiseen Valtteri Filppulan joukkuekaveriksi autokaupunkiin.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Sabres haluaa vastineena Ristolaisesta ensisijaisesti Top 6 -laiturin ja Red Wingsillä olisi tarjota vaihtokaupassa joko Anthony Mantha tai Andreas Athanasiou. Lisäksi seuran GM:ksi saapunut Steve Yzerman halusi hankkia Ristolaisen jo Tampa Bay Lightningin GM:nä toimiessaan.

Red Wingsin alakerta on tällä hetkellä paperilla melkoisen heikko ja Ristolaisen kaltaiselle kärkipuolustajalle olisi eittämättä tilausta. Toisaalta suomalaisen heikko oman pään pelaaminen aiheuttaa kysymysmerkkejä, etenkin Red Wingsin kohdalla.

Mitä tulee jo Detroitissa olevaan suomalaispuolustajaan, viime kaudella Liigan MVP:ksi nimettyyn Oliwer Kaskeen, on Kronwallin lopettamispäätös hänelle hyvä asia.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa