Seuraa meitä

Ajankohtaista

Roberto Luongo jätti Patrick Roy’n taakseen, ohittaako Belfourin voitoissa?

Roberto Luongo jätti Patrick Roy'n taakseen kaikkien aikojen eniten NHL-otteluita pelanneiden maalivahtien listalla.

Roberto Luongo jätti Patrick Roy’n taakseen ja teki NHL-historiaa nousemalla kaikkien aikojen toiseksi eniten NHL-otteluita pelanneeksi maalivahdiksi.

Martin Brodeur on ainoa maalivahti, joka on enää Roberto Luongon edellä, mitä tulee kaikkien aikojen eniten NHL:n runkosarjaotteluita pelanneiden maalivahtien listaan.

Luongolle kirjattiin nimittäin viime yön NHL-kierroksella Tampa Bay Lightningia vastaan, kun hän korvasi päätöserässä James Reimerin, ottelu numero 1 030, ja sillä hän jätti legendaarisen Patrick Roy’n taakseen.

Brodeuria hän tuskin kuitenkaan tulee ohittamaan, ilman täydellistä ihmettä, sillä Luongolla on ikää jo 39 vuotta ja matkaa New Jersey Devils -legendaan on peräti 236 ottelun verran.

Sen sijaan voitettujen otteluiden tilastossa Luongolla on kaikki eväät kivuta ylöspäin: Luongo on tällä hetkellä 483 voitollaan kaikkien aikojen neljänneksi eniten voittoja torjunut maalivahti ja edellä olevalla Ed Belfourilla voittoja on tilillään ainoastaan yksi enemmän.

Toisena olevaan Roy’hin matkaa on 68 voiton verran ja Brodeuriin puolestaan 208 voiton verran; jos, ja kun, Luongo tulee ohittamaan kolmantena olevan Belfourin, kolmas sija jäänee hänen lopulliseksi sijoituksekseen voitettujen otteluiden määrässä.

Mitenkään ikimuistoiseksi jutuksi Luongon 1 030:s ottelu, ja Roy’n ohittaminen, ei kuitenkaan muodostunut, sillä Florida Panthers hävisi ottelun paikallisvastustaja Lightningille kotonaan lukemin 2-5 ja Luongo päästi selkänsä taakse kaksi maalia, jotka molemmat syntyivät salamapaitojen pelatessa ylivoimalla.

Marko Ollonqvist
Philadelphia

Lue myös:
Tervetuloa Ninja Casinolle – kotiutukset tilille viidessä minuutissa!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista