Suomalainen huippukirurgi kehotti keskittymään pingikseen – pikajuoksijan ihmeparantuminen!

“Näiden uutisten aikaan tulee aina mietittyä kuinka Sakari Orava vuonna 2008 sanoi mulle: Sun kannattaa harkita pingistä, koska et sä ainakaan koskaan enää voi juosta.” Näin muistelee kesän pikajuoksukomeetta Annimari Korte.

Paavo Nurmi Gamesissa kaikki muut paitsi itsensä yllättänyt Annimari Korte on käynyt todella kivisen tien kohti huippua. Pitkä sairastelukierre olisi jo lopettanut monen uran, mutta Korte ei antanut periksi. Ei vaikka legendaarinen Orava kehotti keskittymään pingikseen. Kehotuksille hauista näyttänyt Korte pinkaisi toissailtana vain kuuden sadasosan päähän EM-kisarajasta.

– Mulla oli kulumaa fasettinivelessä joka ärsytti hermoja niin paljon etten pystynyt liikuttamaan kunnolla vasenta jalkaa 1.5 vuoteen. Oravan mukaan sitä ei olisi voinut korjata kuin luuduttamalla, twiittasi Korte.

– Ruotsalainen lääkäri näki mun magneettikuvat jossain konferenssissa ja soitti tuunko Ruotsiin seuraavana päivänä. Se sitten poltti kaikki pienet hermot alaselän fasettinivelien ympäriltä ja sillä parani heti.

Jaa