Seuraa meitä

Ajankohtaista

Tehdäänkö historiaa? Suomi ei ole koskaan voittanut Iso-Britanniaa jääkiekossa!

Suomi ei ole koskaan voittanut Iso-Britanniaa jääkiekossa - koittaako se hetki vihdoin, vuoden 2019 jääkiekon MM-kisoissa?

Suomi ei ole koskaan voittanut Iso-Britanniaa jääkiekossa: itse asiassa se on viimeinen saalistettava päänahka Leijonien historiassa.

Leijonat lähtee jättimäisenä suosikkina tänä iltana pidettävään otteluun Iso-Britanniaa vastaan.

Äärimmäisen mielenkiintoinen fakta on kuitenkin se, että mikäli ennakkoasetelmia haettaisiin historiankirjoista, Suomella ei olisi ottelussa mitään palaa.

Nämä kaksi maata ovat nimittäin kohdanneet toisensa jääkiekkohistoriansa aikana kahdesti ja Iso-Britannia on poistunut molemmilla kerroilla kaukalosta voittajana: vuoden 1951 MM-kisoissa Iso-Britannia oli parempi numeroin 6-3 ja 11 vuotta myöhemmin loppulukemat olivat brittien eduksi 7-5.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Itse asiassa Iso-Britannia on ainoa maa, jota Suomi ei ole jääkiekkohistoriansa aikana kohtaamistaan vastustajista kyennyt voittamaan.

– Mä tiedän sanoa tämän varmaksi asiaksi: Jalosen Jukka tulee mainitsemaan tämän asian pelaajille, vuosina 1995 ja 2011 maailmanmestaruutta Leijonien matkassa juhlinut Timo Jutila paaluttaa.

Vaikka Iso-Britannia onkin hävinnyt tämän kevään kisoissa, jotka ovat maan ensimmäiset ylimmällä tasolla sitten vuoden 1994, ei se ole mikään heittopussi: joukkue laittoi esimerkiksi Yhdysvallat ahtaalle, häviten ottelun ainoastaan lukemin 3-6, ja Saksaa vastaan joukkue roikkui tasatilanteessa aina ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka.

Leijonilla ei ole siis varaa aliarvioida pohjoisamerikkalaistyylistä jääkiekkoa pelaavaa Britannian joukkuetta missään nimessä, kun kiekko putoaa tänä iltana jäähän kello 21:15.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista