Superlupaus Otto Virtanen ja hänen nelinpeliparinsa Rinky Hijikata etenivät Australian avointen esikilpailussa finaaliin

schedule 15 tammikuun 2019 - 12:16
person Joonas Eriksson

Suomalaisen tennislupauksen Otto Virtasen valmistautuminen vuoden ensimmäiseen Grand Slam -turnaukseen Australian avoimiin on sujunut mainiosti.

Virtanen ja australialainen  Rinky Hijikata kamppailivat tiensä nelinpeli finaaliin ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa Australiassa.

Finaali paikka irtosi kaksikolle neljällä voitolla. Puolivälierässä ykkösijotetut  Otto Virtanen ja Hijikata voitti  Lilian Marmousezin ja Eliot Spizzirrin lukemin 7-6, 6-3.

Välierässä vastassa oli turnauksen seitsemänneksi sijoitettu pari Liam Draxl ja Zane Khan.  Pohjoisamerikkalaiset Draxl ja Khan kaatuivat tiukassa kolmen erän mittaisessa kamppailussa lukemin 6-7, 6-5, 10-5.

Keskiviikkona aikaisintaan 9.30 suomen aikaan alkavassa finaalissa parivaljakko kohtaa sijoittamattomat Jiri Leheckan ja Wojciech Marekin.

17-vuotias Virtanen pelasi myös turnauksessa kaksinpeli turnaksen, jossa hän oli kolmanneksi sijoitettu. Virtanen voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta kolmanella kierroksella suomalaislupaus joutui taipumaan Spizzirrille lukemin 4-6, 7-5, 4-6.

Virtasta pidetään superlupauksena, jolla on kaikki mahdollisuudet edetä tennismaailmassa todella pitkälle.

Virtanen voitti joulukuun alussa Floridassa Orange Bowl -turnauksen, jota pidetään junioreiden epävirallisena MM-turnauksena.

Australian avointen poikien turnaus alkaa ensi viikolla. Virtanen pelaa kaksinpeliä, sekä nelinpeliä yhdessä Hijikatan kanssa.