Seuraa meitä

Ajankohtaista

Timo Jutila on innoissaan Leijonista: “Samaan aikaan sekä tosi tyylikäs että tyly”

Timo Jutila on innoissaan Leijonista, joka on menettänyt ensimmäisten viiden MM-kisaottelunsa aikana ainoastaan kaksi pistettä.

Timo Jutila on innoissaan Leijonista: pistemenetyksiä koko turnauksessa on tullut vain kaksi ja nyt viimeisimpänä kaatui Iso-Britannia.

Leijonat sai Iso-Britanniaa vastaan onnistumisia laajalta säteeltä, kun joukkue latoi taululle 5-0-loppulukemat ja peräti yhdeksän kenttäpelaajaa sai nimensä pistesarakkeeseen. Kaiken kukkuraksi yksikään heistä ei tullut kolmikosta Kaapo KakkoSakari ManninenHarri Pesonen.

Maalinteko on toistaiseksi ollut melkoisen voimakkaasti Kakon käsissä, sillä ennen Iso-Britannia-ottelua 18-vuotias superlupaus oli tehnyt Suomen 12 maalista kuusi, mutta nyt hanat aukesivat myös muilla.

– Totta kai se oli tärkee juttu. Kun kattoo kokonaisuutena tuon pelin, miten Suomi pelasi, niin Leijonat puolusti leijonan lailla. Eka erä oli vielä hieman nihkee, siellä oli kauhea sumppu brittien maalilla, mutta valmennuksen hyvät ohjeet – kiekkoa viivasta maalille ja maskia eteen – toimi jälleen kerran, Timo Jutila kertaa Leijonien voiton avaimia 5-0-voittoon päättyneessä ottelussa.

– Suomi on tällä hetkellä samaan aikaan tosi tyly ja tyylikäs. Nytkin joukkueen pelikuri pysyi hyvänä koko kuusikymppisen ajan.

– Hyvä juttu tosiaan, että laajalta rintamalta tuli onnistumisia. Joukkue pelasi tiiviisti tänään.

Leijonien tähtiin ottelussa lukeutui Veli-Matti Savinainen, joka keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä. Maalihanat eivät kuitenkaan auenneet vieläkään, vaikka yritys oli huipussaan: tästä kertoo muun muassa Savinaisen kahdeksan laukausta kohti maalia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Jutila uskookin, että Savinainen löytää vielä maalijyvän ja nimenomaan kreivin aikaan.

– Tilastoja kattomatta, Savinainen ampui varmaan lähemmäs kymmenen kertaa. Kyllä se tärkeissä peleissä alkaa tuupata maaleja.

Jutilan papereissa esille nousivat myös nimet Toni Rajala, Juhani Tyrväinen, Atte Ohtamaa ja Mikko Lehtonen.

– Rajalan tekemistä oli todella hienoa kattoa. Koko ajan laidasta sisään ja jättöjä takamiehille. Lopulta sitten itse pakin jaloista loistava laukaus ylämummoon. Tulevissa isoissa peleissä pitää pelata nimenomaan suoraviivaisesti ja maalille sekä luottaa laukaukseen.

– Tyrväinen, vaikka ottikin pari jäähyä päätöserässä, pelasi todella hyvin. Tilille pari syöttöpinnaa ja petasi ainakin kolme paikkaa Savinaiselle. Ohtamaa nousi maalinsa ja Lehtonen tehojen 1+1 muodossa esille puolustajista. Kokonaisuudessaanhan pakit pelasi jälleen hyvän pelin.

Myös Leijonien maalilla MM-kisadebyyttinsä tehnyt Juho Olkinuora sai vuolaat kehut Jutilalta, vaikka 28-vuotias maalivahti selvisikin ottelusta vain 12 torjunnalla. Samalla Jutila paalutti juuri Olkinuoran esityksen kielivän Suomen ehdottomasta vahvuudesta tässä turnauksessa.

– Olkinuora on ollu alusta asti mukana. Veini sai yhden pelin, Olkinuora nyt omansa. Eka MM-kisapeli, kisat puolivälissä ja pelaa nollapelin – varmasti on kaveri itse tyytyväinen. Mahtava juttu ja sai sitte myös syöttöpisteen. Arvosana Olkinuoralle on kymppi ja jos olisi vielä maalin tehnyt, niin olisi saanut arvosanan 11. Hyvä kisakaste. Ei kovin moni avaa nollapelillä MM-kisauraansa.

– Tässä Leijonien ryhmässä ei ole yhtään vapaamatkustajaa ja tämä Olkinuoran esitys kuvastaa sitä harmoniaa, joka joukkueessa on; kuvastaa koko ajan tuon ryhmän vahvuutta.

Leijonille tuli ottelussa myös jobinpostia, kun Eetu Luostarinen loukkaantui.

– Kuten näihin kisoihin valitettavasti aina välillä kuuluu, että tulee vammoja, niin nyt tuli Luostariselle loukkaantuminen. Huomenna parsitaan joukkuetta kasaan ja toivotaan nyt, että pääsee kehiin vielä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista