Seuraa meitä

Ajankohtaista

Mitä ihmettä?! Tyttöjoukkue potkittiin ulos poikien lätkäturnauksesta – olivat liian hyviä!

Tyttöjoukkue potkittiin ulos poikien lätkäturnauksesta. Miksi? Koska he olivat liian hyviä.

Kanadassa tehtiin täysin käsittämätön ratkaisu, vieläpä kansainvälisenä naistenpäivänä, kun tyttöjoukkue potkittiin ulos poikien lätkäturnauksesta.

Miksi? Koska he olivat liian hyviä.

The Gatineau Dynamites, joka koostuu 7-8-vuotiaista tyttöpelaajista, oli osallistumassa Kanadassa jääkiekkoturnaukseen. Ilmoittautumiset oli jo tehty ja osallistumismaksut maksettu.

Sitten joukkue erehtyi pelaamaan turnauksen alla harjoitusottelun poikajoukkuetta vastaan: peli päättyi tyttöjoukkueen 7-0-voittoon ja ottelun laukaukset se vei nimiinsä 31-1.

Tämän jälkeen käynnistyi valitusviestien tulva. Ihmiset vaativat turnausjärjestäjiltä, että Dynamites suljetaan ulos turnauksesta, koska joukkue oli liian hyvä.

Ja näin myös tapahtui, kun Dynamitesille ilmoitettiin, etteivät he saa pelata turnauksessa.

Ongelma oli turnausjärjestäjän mukaan seuraava: koska Gatineau’ssa ei ole tyttöjen sarjaa, joutuu Dynamites pelaamaan Ottawassa. Siellä he pelaavat tyttöjen B-divisioonassa ja edellä mainittuun poikien turnaukseen heidät asetettiin C-tasolle – olettaen, että pojissa he eivät pärjäisi B-tason joukkueelle.

– Emme me hankkiutuneet tässä eroon tyttöjen joukkueesta, vaan joukkueesta, joka oli luokiteltu väärään sarjaan, Hockey Gatineau’n presidentti Luc Gauthier paalutti The Hockey Newsin mukaan.

Mutta olisiko sitten ennakkoon ylivoimaisen joukkueen pitäminen mukana turnauksessa ollut niin kamalan väärin? Nyt puhutaan kuitenkin todella pienistä junioreista, jotka tuskin olisivat traumatisoituneet siitä, että tyttöjen joukkue olisi kenties voittanut mestaruuden.

Tai eikö joukkuetta olisi voitu nostaa ylempään sarjaan?

– Olin puun ja kuoren välissä. Meillä ei ollut tilaa B-tasolla, enkä voinut laittaa toiselle tasolle enemmän joukkueita kuin toiselle, koska sen jälkeen ihmiset olisivat huutaneet epäoikeudenmukaisuudesta. Käteni olivat sidotut.

Gauthieria ja turnausjärjestäjiä olisi helppo syyttää, mutta todellinen ongelma olivat poikajunioreiden pikkumaiset vanhemmat sekä Kanadan Jääkiekkoliiton typerät säännöt, joiden mukaan tyttöjoukkue on asetettava poikien turnauksiin osallistuessaan alimmalle tasolle.

Kyllä, myös 7-8-vuotiaissa junioreissa, joissa tytöt saattavat hyvinkin olla poikia parempia.

– Tässä saa osoitella sormella monia ihmisiä – meitä saa syyttää siitä, että jouduimme potkia heidät ulos turnauksesta. Mutta eikö liiton puolelta voitaisi oikeasti lähettää joku arvioimaan joukkueen taso sen sijaan, että tyttöjoukkue asetetaan automaattisesti alimpaan sarjaan? Se auttaisi aika paljon.

Niin, sillä nyt ei ole enää merkitystä, kuka tai mikä on syyllinen, sillä kärsijöitä on ainoastaan yksi: se samainen tyttöjen joukkue, joka joutuu jo muutoinkin mennä Ottawaan – siis toiseen kaupunkiin – mikäli he haluavat ylipäätään harrastaa jääkiekkoa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Klikkaa kommentoidaksesi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mainos
Mainos

Katso myös Ajankohtaista