UV:n Vuoden Paras Urheilija -ehdokkaat: Osa 5 – voita VIP-liput Urheilugaalaan!

schedule 12 tammikuun 2019 - 15:10

Urheiluvedot.com listaa omat Vuoden Paras Urheilija -ehdokkaat ja luvassa on osa 5. Huomaa, että voit voittaa liput Urheilugaalaan!

Suomen Urheilugaala järjestetään tänä vuonna 17. tammikuuta, Hartwall Arenalla.

Urheiluvedot.com tulee kuluvan viikon aikana nostamaan – yhdessä Bethardin kanssa – esille omat ehdokkaamme Vuoden Urheilijaksi.

Kertomalla oman mielipiteesi Vuoden Parhaaksi Urheilijaksi TÄMÄN LINKIN KAUTTA, olet mukana arvonnassa, jossa voittaja saa itselleen ja kolmelle valitsemalleen henkilölle VIP-liput vuoden 2019 Urheilugaalaan.

Pakettiin sisältyy:

• 4 VIP-pöytäpaikkaa
  • Upea illallinen
  • Ruokajuomat

Lisäksi yhteistyökumppanimme Medic & Safe tarjoaa 1 000 € palkintoshekin lukijoidemme valitsemalle Vuoden Parhaalle Urheilijalle.

Jokainen äänensä antanut osallistuu myös 500 € matkalahjakortin arvontaan.

VUODEN PARAS URHEILIJA -EHDOKKAAT: OSA 5

Tuomas Määttä
Jääpallo

Suomalaisjääpalloilija Tuomas Määttä oli alkuvuodesta 2018 voittamassa Suomen maajoukkueen paidassa MM-pronssia, kun joukkue kaatoi vastaan asettuneen Kazakhstanin lukemin 8-4. Määttä pelasi MM-turnauksessa kuusi ottelua ja teki niissä kolme maalia.

Seuratasolla ruotsalaista Edsbyns IF:ää edustava Määttä valittiin keväällä 2018 ansaitusti Vuoden Jääpalloilijaksi Suomessa. Hän voitti kyseisellä kaudella MM-pronssin lisäksi Ruotsin mestaruuden ja iski Edsbynsin 4-0-voittoon päättyneessä loppuottelussa yhden maalin.

Määttä edustaa samaista ruotsalaisseuraa myös kuluvalla kaudella, joka on kaiken kaikkiaan hänen kolmas Edsbynsin paidassa. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukon sijalta neljä. Henkilökohtaisella tasolla 22-vuotias Määttä, joka on pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja, on tehnyt 21:een pelaamaansa otteluun 19 maalia ja antanut 12 maaliin johtanutta syöttöä, löytyen Elitserienin pistepörssin kymmenenneltä sijalta.

Kaisa Mäkäräinen
Ampumahiihto

Pitkään Suomen ykkösampumahiihtäjänä toiminut Kaisa Mäkäräinen kunnostautui viime kaudella maailmancupissa, kun hän vei naisten maailmancupin kokonaiskilpailun voiton nimiinsä. Maailmancupin voitto ratkesi vasta kauden viimeisessä kilpailussa, Venäjällä, jonka Mäkäräinen voitti. Kokonaiskilpailun ohella Kontiolahden Urheilijoita edustava Mäkäräinen voitti yhteislähtöcupin, sijoittui toiseksi takaa-ajocupissa sekä oli kolmas pikakilpailun ja normaalimatkojen cupeissa.

Pyeongchangin olympialaisissa, jotka käytiin helmikuussa 2018, Mäkäräisen paras sijoitus oli kymmenes sija, joka tuli yhteislähtökilpailussa. Muissa olympialaisten henkilökohtaisissa kilpailuissa hän sijoittui sijoille 13-25. Olympialaisten sekaviestikilpailussa Mäkäräinen onnistui erinomaisesti, minkä myötä Suomi sijoittui erinomaisesti kuudenneksi.

Kuluvan kautensa Mäkäräinen aloitti erinomaisesti. Hän voitti kuudesta ensimmäisestä maailmancupin osakilpailusta kolme, sijoittui kertaalleen toiseksi ja kerran viidenneksi. Kalenterivuoden 2018 viimeiset kilpailut Nove Mestossa menivät sen sijaan hieman penkin alle ja tällä hetkellä Mäkäräinen on maailmancupin kokonaiskilpailussa seitsemäntenä.

Lauri Markkanen
Koripallo

Kaikkien aikojen korkeimmalla numerolla koripalloliiga NBA:han varattu Lauri Markkanen osoitti heti ensimmäisellä kaudellaan Chicago Bullsissa olevansa valmis maailman kovimmassa koripalloliigassa supertähdeksi. Kalenterivuoden 2018 aikana, siis kauden jälkimmäisellä puoliskolla, hän pelasi 36 ottelua ja heitti näistä peräti yhdeksässä ottelussa vähintään 20 pistettä ja 22 ottelussa vähintään 15 pistettä. Lisäksi hän nappasi seitsemässä ottelussa vähintään 10 levypalloa.

Tammikuussa pelatussa ottelussa New York Knicksiä vastaan Markkanen heitti ennätyksekseen 33 pistettä ja otti 10 levypalloa. Hän heitti ottelussa peräti kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään ja Markkasesta tuli kaikkien aikojen nuorin kyseiseen saavutukseen yltänyt Chicago Bullsin pelaaja (20 vuotta ja 233 päivää). Samaisessa ottelussa hänestä tuli ainoa Bulls-pelaaja, joka heitti samassa ottelussa vähintään kahdeksan kolmen pisteen heittoa sisään ja otti 10 levypalloa. Samaisen kuukauden aikana hän ohitti Hanno Möttölän kaikkien aikojen eniten pisteitä tehneenä suomalaisena NBA-pelaajana.

Markkanen nimettiin tulokaskaudellaan NBA:n tähdistöviikonlopun nousevien tähtien otteluun ja lisäksi varsinaisessa taitokisassa ainoa tulokaspelaaja. Huhtikuussa Markkanen rikkoi 1000 pisteen ja 500 levypallon rajapyykit; vastaavaan NBA:n historiassa olivat kyenneet tulokaskaudellaan ainoastaan Michael Jordan, Elton Brand ja David Greenwood. Kauden päätteeksi Markkanen valittiin NBA:n tulokkaiden ykköstähdistöjoukkueeseen.

Kuluvan kauden Markkanen aloitti loukkaantuneena, mutta kalenterivuoden 2018 aikana pelaamissaan 14 ottelussa hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 17,21 pistettä ja 7,5 levypalloa.

Nooralotta Neziri
Yleisurheilu

Viime vuosina muun muassa terveyteen liittyneistä vaikeuksista kärsinyt Nooralotta Neziri juoksi kauden alussa 60 metrin aitajuoksun sisäratojen Suomen mestariksi. Sen jälkeen hän osallistui Birminghamissa käytyihin MM-hallikilpailuihin, yltäen siellä välieriin. Heinäkuussa käydyissä Suomen mestaruuskilpailuissa kuudetta kertaa peräkkäin 100 metrin aitajuoksun Suomen mestariksi.

Neziri palasikin viime kaudella oikein toden teolla takaisin oman lajinsa huipulle. Hän sijoittui elokuussa Berliinissä käydyissä yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa yhdeksänneksi 100 metrin aidoissa ja karsiutui ensimmäisenä kilpailijana EM-finaalista, vain minimaalisella neljän tuhannesosasekunnin erolla. Kyseessä oli 26-vuotiaan suomalaisjuoksijan uran paras arvokisasijoitus ulkoradoilla.

Neziri päätti kautensa voittamalla Suomi-Ruotsi-maaottelussa 100 metrin aitajuoksun ja oli varmistamassa kyseisellä matkalla Suomen naisille kolmoisvoiton.

Iivo Niskanen
Hiihto

Vuoden 2017 Vuoden Urheilijaksi valittu Iivo Niskanen laittoi viime kaudella kaiken keskittymisensä helmikuussa 2018 käytyihin Pyeongchangin olympialaisiin. Maailmancup oli suomalaishiihtäjälle täysin toissijainen juttu ja jotain Niskasen ultimaattisesta valmistautumisesta olympialaduille kertoi se, että hän oli paljon erillään muista ihmisistä, ettei sairastuisi olympialaisten alla.

Olympialaiset käynnistyivät Niskasen osalta vaisusti, kun suksi ei toiminut ja hän sijoittui yhdistelmäkilpailussa 19. sijalle. Perinteisen tavan sprinttikilpailussa Niskanen sijoittui 14:nneksi ja 4 x 10 kilometrin viestissä hän oli oman osuutensa nopein hiihtäjä, mikä riitti Suomen osalta kokonaisuudessaan neljänteen sijaan.

Todellinen jättipotti rävähti kuitenkin sillä päämatkalla – hiihdon kuninkuusmatkalla – kun Niskanen voitti olympiakultaa 50 kilometrin perinteisen tavan yhteislähtökilpailussa. Niskanen karkasi muilta kazakhstanilaisen Alexey Poltoranin kanssa, ja kun tämä hyytyi, voittotaisteluun nousi venäläinen Alexander Bolshunov. Niskanen kuitenkin karkasi venäläiskollegaltaan viimeisellä kilometrillä ja voitti olympiakultaa lopulta 18,7 sekunnin erolla.

Heti olympialaisten jälkeen 26-vuotias Niskanen hiihti Lahden maailmancupin kisassa kolmanneksi 15 kilometrin kilpailussa.

Vihdoin on kansan vuoro puhua: Äänestä Vuoden Parasta Urheilijaa!