Valavuori: Washington Capitals voittaa Stanley Cupin

Vegas Golden Knightsin tuhkimotarina on yhden askeleen päässä täydellisyydestä, tai tarkemmin ottaen neljän jääkiekkopelin voiton päässä. Vegasin kerroin mestaruudelle ennen kauden alkua oli tajuttomat 500,00 – tämä kertoo kaiken Vegasin suorituksen mittasuhteista jo tässä vaiheessa.

Miksi sitten povaan kertoimissa altavastaajaa olevaa Capitalsia mestariksi? Useastakin syystä.

Vegas on jo saanut paljon, enemmän kuin kukaan odotti. Vegasin vatsa on jo puoliksi täynnä, finaalitappio ei ole tarpeeksi suuri pelote, kausi on joka tapauksessa mennyt yli kaikkien odotusten. Capitals taas on tuskaillut suosikkiasemansa kanssa vuosia yltämättä kertaakaan finaaleihin 2000-luvulla. Capitals on syystä tai toisesta koomannut pudotuspeleissä tuon tuosta, tällä kaudella Capitals on yhtenäisempi kuin koskaan aiemmin, Ovetskin pelaa enemmän joukkuelleen kuin itselleen.

Vegasin tie finaaleihin on ollut töyssytön, Vegas on hallinnut kaikkia sarjoja eikä ole joutunut kertaakaan selkä seinää vasten. Capitals taas on kokenut haasteita, noussut kaksi kertaa kahden tappion takaa jatkoon, voittanut myös aina kuumottavan Game Sevenin. Capitals ei hätkähdä pienestä, kun taas Vegasin pakka voi mennä pahastikin sekaisin etenkin kahden perättäistappion tullessa.

Vegasin hyökkäyspää rankaisee heti vastustajan virheestä, Capitals on kuitenkin todella kurinalainen ja puolustuspään kautta voittoja kaivava nippu. Vegas tulee saamaan vähemmän maalipaikkoja kuin aiemmissa sarjoissa, Capitals välttää riskejä, osaa rytmittää peliä ja pystyy myös todella vaikuttavaan kiekkokontrolliin kuten näimme Tampa Bay Lightningia vastaan.

Ylivoimapelaaminen & maalivahtipeli ratkaisevassa roolissa

Capitalsin yv-tehot ovat olleet selkeästi Vegasia kovemmat. Capitals on iskenyt maaleja 29% ylivoimista kun taas Vegasin prosentti on jäänyt 18% korville. Tästä syntyykin yksi erinomainen pelikohde tuohon alle, Kuznetsov vs. Marchessault. Jos Vegas jäähyilee liikaa, ei Capitals anna mitään anteeksi.

Maalivahtipeli on isoista osa-alueista ainoa, jonka laitan Vegasin eduksi. Vegasin Marc-Andre Fleury on äärimmäisen hyvä maalivahti, kolminkertainen Stanley Cup -voittaja, kun taas virkaveli Braden Holtby pelaa uransa ensimmäisiä finaaleita. Holtby ei saa sulaa, muuten tulee noutaja. Jos Holtby kestää paineet ja pystyy suorittamaan perusvarmalla tasolla, Capitals juhlii Stanley Cup -voittoa 2018.

Pelikohteeni ensimmäiseen finaaliin ja finaalisarjaan ovat alla. Kohteina Mr Green ja Veikkaus.

CAPITALS VOITTAA ENSIMMÄISEN FINAALIN KERROIN 2,88 - PELAA TÄSTÄ

YLI 5,5 MAALIA KERROIN 2,10 - PELAA TÄSTÄ

KUZNETSOV VS. MARCHESSAULT, KUMPI TEKEE ENEMMÄN MAALEJA FINAALEISSA - KUZNETSOV KERROIN 1,85 - PELAA TÄSTÄ

CAPITALS VOITTAA STANLEY CUPIN KERROIN 2,10 - PELAA TÄSTÄ

Jaa