Valtteri Bottas ylivoimaiseen voittoon Australiassa!

Valtteri Bottas ylivoimaiseen voittoon Australiassa, otti historialliset 26 pistettä!

Valtteri Bottas ylivoimaiseen voittoon Australiassa! Mercedeksen suomalaiskuljettaja kuittasi heti lähdössä tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ohitse.

Erinomaisesti aika-ajoissa esiintynyt, mutta lopulta Lewis Hamiltonin taakse jäänyt, Valtteri Bottas sai upean lähdön F1-kauden 2019 ensimmäisessä osakilpailussa Australiassa ja pamautti välittömästi kilpailun johtoon.

Bottas lähti vetämään jo ensimmäisestä kierroksesta lähtien eroa muihin kuljettajiin ja kymmenen kierroksen jälkeen eroa oli Hamiltoniin jo lähes neljä sekuntia.

Kilpailun 14. kierroksella Ferrari päätti kutsua Sebastian Vettelin sisään ja Mercedeksellä tähän reagoitiin välittömästi, kun Hamilton otettiin niin ikään sisään.

Hamiltonin ja Vettelin varikkokäyntien jälkeen Bottas takoi hurjia kierrosaikoja, ja vaikka tallikaverilla oli tuoreemmat renkaat, ero vain kasvoi suomalaisen eduksi.

Bottas tuli lopulta 23. kierroksella sisään, ja Max Verstappen siirtyi hetkellisesti kilpailun johtoon. Hollantilaiskuljettaja tuli kuitenkin 25. kierroksella omalle varikkopysähdykselleen ja Bottas otti takaisin paikkansa kilpailun kärjessä.

Ferrarin näkökulmasta kauden avausviikonloppu sai entistä surullisempia piirteitä, kun Verstappen pamautti tyylikkäästi Vettelin ohitse 30. kierroksella. Samaan aikaan Bottas takoi yhä kovempia kierrosaikoja ja jätti takanaan tullutta joukkoa entistä kauemmaksi taakseen.

Keskikastissa Kimi Räikkönen kävi tiukkaa taistelua edessään olleen Renaultin Nico Hülkenbergin ja takanaan vaanineen Racing Pointin Lance Strollin kanssa, kun pelissä olivat sijat 7-9. Mukaan samaan tiukkaan nippuun tulivat niin ikään Toro Rosson Daniil Kvyat sekä Red Bullin Pierre Gasly.

Samaan aikaan Bottas kyseli tiimiradioltaan ylimääräisestä varikkopysähdyksestä, jotta hän voisi tosissaan saalistaa historiassa ensimmäistä yhtä lisäpistettä kisan nopeimmasta kierroksesta. Kun Bottakselle sanottiin, ettei häntä tulla ottamaan sisään, hän sanoi joka tapauksessa tekevänsä kisan loppupuolella kaikkensa ottaakseen myös ylimääräisen jaossa olleen pisteen.

Ja sen hän myös teki, napaten F1-historian ensimmäisenä kuljettajana täyden 26 pisteen potin, kun hän ajoi kisan toiseksi viimeisellä kierroksella kisan nopeimman kierroksen.

Räikkönen puolestaan piti taistelussa omasta sijastaan kiinni ja ajoi kahdeksanneksi, parantaen yhden pykälän verran kisan lähtöasetelmiin nähden.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
JUTIN RILLI: Timanttista settiä! Nyt vastaillaan lukijakysymyksiin oikein urakalla!

Jaa