Australia shokeerasi USAn yli 50 000 katsojan edessä: San Antonio Spursia edustava Patty Mills nousi sankariksi.

VIDEO: 78 pelin voittoputki katki – Australia shokeerasi USAn yli 50 000 katsojan edessä!

USA oli voittanut 78 peliä putkeen koripallossa, mutta Australia shokeerasi USAn yli 50 000 katsojan edessä ja päätti tuon uskomattoman putken.

Koripallon MM-kisat käynnistyvät kuluvan kuun viimeisenä päivänä. Kisoihin selviytyneet maat ovat viime ajat hioneet viimeisiä kuvioitaan kuntoon kisoja varten, mutta jälleen kerran jättimäisenä ennakkosuosikkina kisoihin lähtevän Yhdysvaltojen osalta prosessi ei ole mennyt niin lennokkaasti kuin normaalisti.

Yhdysvaltain miesten koripallomaajoukkue lähti nimittäin harjoitusotteluun Australiaa vastaan allaan 78 ottelun mittainen voittoputki, joka oli kestänyt käsittämättömästi lähes 13 vuotta, mutta tuo putki katkesi unohtumattomassa Melbournen illassa – ottelussa, joka veti aussifutisstadionille huikeat 52 079 katsojaa.

Joukkueet olivat kohdanneet 55 vuoden aikana 25 kertaa ja jokaisella kerralla Yhdysvallat oli poistunut kentältä voittajana. Nyt se sai kuitenkin arvokkaan opetuksen.

– Aussit antoivat meille loistavan opetuksen niiltä osin, mitä meiltä vaaditaan ja miten meidän tulee pelata MM-kisoissa. Meidän on siis totuttava tähän ja toivon mukaan osaamme ottaa tästä opiksi, legendaarinen koripallovalmentaja Gregg Popovich, joka siis toimii Yhdysvaltain maajoukkueen päävalmentajana, paalutti ottelun jälkeen lehdistölle.

Haluatko suosikkijoukkueesi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Yhdysvallat johti ottelua kolmannella neljänneksellä jo kymmenellä pisteellä, mutta päätösneljännekselle siirryttiin lopulta Australian johdossa. Isäntien sankariksi nousi 30 pistettä ottelussa upottanut San Antonio Spursin Patty Mills, joka tykitti pelkästään viimeisellä neljänneksellä 13 pistettä ja vastasi joukkueensa kymmenestä viimeisestä pisteestä.

Australian konkaripelaaja Andrew Bogut oli innoissaan voitosta, vaikka yrittikin pitää riemuaan aisoissa.

– Tämä on jättimäinen juttu meille. Toki tämä oli ystävyysottelu, joten asiat täytyy pitää kontekstissaan, mutta me teimme historiaa. Me olemme Australian ensimmäinen miesten joukkue, joka on voittanut Yhdysvallat.

Australiassa on jo pitkään tehty hyvää työtä koripallon parissa ja Popovich antoi tästä täyden tunnustuksen maalle.

– He olivat loistavia ja pelasivat upeasti. Tämä kuvastaa erinomaisesti sitä, miten pitkään he ovat pysyneet yhdessä joukkueena ja onnistuivat tällaisessa saavutuksessa, joten heille täytyy antaa kaikki kunnia. He halusivat voittoa molemmissa päissä kenttää ja toteuttivat suunnitelmaansa todella hyvin. He voittivat ottelun ja se asia tulee sanoa ääneen.

Joukkueet kohtasivat toisensa lauantaina, jolloin stadionilla niin ikään yli 50 000 katsojaa: tuossa ottelussa Yhdysvallat oli parempi luvuin 102-86.

EDIT: Kyseessä oli Yhdysvaltain ensimmäinen tappio lähes 13 vuoteen ja 78 ottelun tappioputken katkeaminen, kun mukana ovat NBA-pelaajat.

Tässä vielä kooste Australian yllätysvoitosta:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa