Cristiano Ronaldo latoi ennätyksiä rikki oikein huolella, kun hän teki neljä maalia Liettuaa vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa.

VIDEO: Cristiano Ronaldo latoi ennätyksiä rikki – tajunnanräjäyttävät tilastot!

Cristiano Ronaldo latoi ennätyksiä rikki, kun Portugali murskasi Liettuan vieraskentällä lukemin 5-1 ja joukkueen kippari teki neljä maalia.

Portugalin maajoukkueessa historian saatossa esiintyneet pelaajat ovat onnistuneet tekemään yhteensä 24 hattutemppua, joista viimeisin kuuluu pallon neljä kertaa eilisiltana Liettuan verkkoon iskeneelle Cristiano Ronaldolle.

Liettua-ottelun myötä Cristiano Ronaldolla on kasassa kahdeksan hattutemppua: toisin sanoen joka kolmas hattutemppu Portugalin maajoukkuehistoriassa on hänen tekemä.

Varsin koominen yksityiskohta on se, että Cristiano Ronaldolla on tällä hetkellä enemmän hattutemppuja Portugalin paidassa kuin kenelläkään joukkuekaverilla maaleja: kuten todettua, CR7 on tehnyt kahdeksan hattutemppua – Pepe ja Joao Moutinho ovat onnistuneet molemmat seitsemän kertaa maalinteossa maajoukkuepaidassa.

Kaiken kaikkiaan Cristiano Ronaldo on tehnyt nyt 160 pelaamassaan maaottelussa käsittämättömät 93 maalia ja hän on onnistunut maalinteossa peräti 40:ää eri maata vastaan.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Cristiano Ronaldo on historian ensimmäinen eurooppalaisjalkapalloilija, joka on kyennyt iskemään yli 90 maajoukkuemaalia: maailmanlaajuisesti niitä on kaikkein eniten Ali Daeilla, joka teki maajoukkueurallaan 109 maalia.

Lisäksi portugalilainen on nyt EM-karsinnoissa iskemillään 24 maalilla kaikkien aikojen eniten EM-karsintamaaleja tehnyt pelaaja; vielä ennen tiistai-iltaa Robbie Keane oli edellä 23 maalillaan.

Itse asiassa uransa vuonna 2018 päättänyt irlantilainen julkaisi Instagramissa kuvan ennen Portugalin ottelua, joka osoitti hänen olevan kolme maalia Cristiano Ronaldon edellä. Samaan yhteyteen hän kirjoitti portugalilaiselle osoitetut sanat “Mielestäni sinulla on jo tarpeeksi ennätyksiä”, mutta ne kaikuivat selvästikin kuuroille korville.

Cristiano Ronaldo teki siis monessa mielessä historiaa Liettuaa vastaan ja osoitti, miksi hän on vähintäänkin yksi kaikkien aikojen jalkapalloilijoista.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa