schedule 1 syyskuun 2019 - 22:03

Muun muassa Andy Murray oli mukana Rafa Nadal Openissa, mutta turnausvoitto meni Suomeen: Emil Ruusuvuori nousee ATP-listalla Top 200:een.

Tennis on kansainvälisesti yksi maailman suurimmista lajeista ja esimerkiksi Suomessa ei ole osattu koskaan arvostaa Jarkko Niemisen saavutuksia niissä määrin kuin hän olisi ansainnut.

Niemisen jälkeen suomalaistenniksen parissa onkin ollut kaksinpelin osalta hiljaista, mutta tunnelin päässä alkaa näkyä valoa.

20-vuotias suomalaispelaaja Emil Ruusuvuori nimittäin voitti Espanjassa käydyn Rafa Nadal Openin, mikä varmisti sen, että hän nousee ensimmäistä kertaa tennisurallaan miesten ATP-listan 200. parhaan pelaajan joukkoon; ennen turnausta hän oli sijalla 209 ja itse asiassa turnausvoitto nostaa Ruusuvuoren noin sijan 180 tuntumaan.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Ruusuvuori kaatoi finaalissa italialaisen Matteo Violan, joka pudotti turnauksen kolmannella kierroksella juuri uutta tulemistaan tenniskentille tekevän Andy Murrayn, tylyin lukemin 6-0 ja 6-1, käyttäen finaaliottelun voittoon aikaa ainoastaan 49 minuuttia.

Nuoren suomalaisen nousu ATP-listalla on ollut hurjaa, sillä vielä kolmisen kuukautta sitten hän oli maailmanlistalla sijalla 410.