schedule 18 marraskuun 2018 - 19:14
person Teemu Sohkanen

Englanti taisteli itsensä lohkovoittoon Nations Leaguen A-sarjan ottelussa Kroatiaa vastaan. Ottelu päättyi Englannin 2-1 voittoon.

Ottelussa ratkaistiin A-sarjan toinen lohkovoittaja. Ottelu pelattiin sunnuntai-iltapäivällä Wembleyllä.

Lohkovoiton nappasi Englanti, joka näytti pitkään jäävän lohkojumboksi ja oli putoamassa B-sarjaa, mutta komea nousu viimeisellä reilulla 10 minuutilla toi Englannille lohkovoiton.

Vierasjoukkue Kroatia siirtyi johtoon ottelun 57. peliminuutilla. Hoffenheimin Andrej Kramaric suorastaan leikitteli Englannin puolustuksen kustannuksella ja laukoi pallon vasempaan ylänurkkaa. Vierasvoitolla Kroatia olisi ansainnut paikan ensi kesäkuun Final Fourissa.

Englannin tasoitus osuman teki 78. minuutilla Jesse Lingard, joka sai pallon aivan maalin edustalle Harry Kanen syötöstä. Kane puolestaan vei Englannin johtoon 85. peliminuutilla ohjattuaan Ben Chilwellin vapaapotkun verkkoon.

Kanen maali hiljensi samalla ottelua seuranneet espanjalaiset, sillä tasapelillä paikka Final Fourissa olisi mennyt Espanjalle.

Tällä hetkellä paikan Final Fourissa ovat napanneet Englanti sekä Portugali. Kahdesta muusta paikasta lopputurnauksesta kisaavat Belgia, Sveitsi, Hollanti ja Ranska.

MM-finalisti Kroatialle tappio Englannista merkitsi tippumista B-sarjaan, jossa mukana ovat muun muassa Saksa ja Suomi.