Iso-Britannia säilyy A-sarjassa, kun se kaatoi huiman trillerin päätteeksi Ranskan jatkoajalla.

VIDEO: Sensaatiomainen voitto – Iso-Britannia säilyy A-sarjassa!

Sensaatiomainen kirivoitto: Iso-Britannia säilyy A-sarjassa! Joukkue oli jo häviöllä otteluaan Ranskalle 0-3, mutta nousi upeaan 4-3-jatkoaikavoittoon.

Iso-Britannian kohtalo näytti selvältä, kun ottelua Ranskaa vastaan oli jäljellä hieman yli 25 minuuttia.

Bethard tarjoaa markkinoiden parhaat kertoimet MM-turnaukseen!

SAAT JOPA 50 € EXTRAA VEDONLYÖNTIIN!

Ranska oli takonut taululle 3-0-johtolukemat ja ainoastaan voitto riitti pitämään Iso-Britannian korkeimmalla tasolla MM-kisojen osalta.

Ja sitten tapahtui ihme.

Ensiksi ajassa 34:59 varakapteeni Robert Dowd herätteli pientä kipinää joukkueessaan 1-3-kavennusmaalilla.

Ajassa 38:04 tuo kipinä äityi jo pieneksi liekin aluksi, kun Mike Hammond toi saarelaiset jo maalin päähän.

Päätöserään siirryttiin Ranskan kutkuttavista 3-2-johtolukemista ja panoksena näiden kahden maan välisessä ottelussa oli siis paikka myös ensi vuoden MM-kisoissa.

Kun viimeinen kaksikymppinen oli ehtinyt vanhentua reippaat viisi minuuttia, Robert Farmer toi Iso-Britannian jo tasoihin ottelussa.

Pelillisesti äärimmäisen tasainen ottelu venyi lopulta jatkoajalle ja panokset eivät olisi voineet olla juuri kovemmat edessä häämöttäneen viisiminuuttisen osalta.

Ranskalla oli heti jatkoajan alkuun mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta brittivahti Ben Bowns esti ranskalaisten maalintekoyritykset.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Iso-Britannia kruunasi uskomattoman kirinsä, kun Ben Davies kiskaisi ottelulle ratkaisun aikaan 62:03.

Näin ollen Iso-Britannia nähdään jääkiekon MM-kisoissa myös ensi keväänä, kiitos keskinäisen ottelun voiton. Ja se voitto – se maistui sekä joukkueelle että paikalle saapuneille uskomattomille faneille.

Ranskan kohtalona on sen sijaan kokea melkoisen kova takaisku jääkiekkoilullisesti, sillä se pelaa ensi vuonna 1A-divisioonan kisoissa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2004, kun Ranska putoaa MM-kisojen korkeimmalta tasolta.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisat 2019 otteluohjelma, lohkot – ilmainen live stream kaikkiin peleihin!

Jaa