Italia kaatoi Huuhkajat, kun Suomi pelasi Tampereella EM-karsintaottelun. Italia nappasi kolme pistettä ja jatkaa voittoputkeaan karsinnoissa.

VIDEO: Italia kaatoi Huuhkajat Ratinalla – Teemu Pukin huikeat otteet jatkuivat

Italia kaatoi Huuhkajat, kun Suomi pelasi Tampereella EM-karsintaottelun. Italia nappasi kolme pistettä ja jatkaa voittoputkeaan karsinnoissa.

Huuhkajat aloitti kamppailun todella pirteästi ja muutama puolittainen maalipaikka nähtiinkin.

27. peliminuutilla nähtiin vaarallinen tilanne, kun Italian Stefano Sensi laukoi tulisen laukauksen, mutta Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecký torjui fantastisesti pallon yli maalin. Hurjan torjunnan jälkeen Italia rupesi hallitsemaan peliä ja pallo pysyi vierailla.

Ennen puoliaikaa Suomi sai vielä loistavan maalintekopaikan, kun Lassi Lappalaista rikottiin ja Robin Lood pääsi antamaan vapaapotkun boksin ulkopuolelta. Keskitys oli mainio, mutta oli vain muutamasta sentistä kiinni ettei Paulus Arajuuri päässyt tökkäämään palloa sisään.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Toisen puoliskon 59. peliminuutilla Italia teki sen, jota monet pelkäsivät. Federico Chiesa antoi millintarkan keskityksen, josta Ciro Immobile puski pallon yläriman kautta maaliin.

71. peliminuutilla hurjavireinen Teemu Pukki tuli näyttävästi boksin sisään ja Stefano Sensi joutui rikkomaan ja tuomari asetti pallon pilkulle. Maalitykki täräytti kylmäpäisesti pallon keskelle maalia ja tasoitti ottelun 1-1:een.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Sauli Väisänen tuomitaan kyseenalaisesta käsivirheestä ja pallo asetetaan jo toistamiseen ottelussa pilkulle. Minuutti aiemmin kentälle tullut Andrea Belotti pystyi laittamaan pallon maaliin vaikka Hradecký aavistikin laukauksen todella hyvin.

Lopputulokseksi kirjattiin lukemat 2-1 Italian eduksi.

Aikaisemmin päivällä Huuhkajien lohkossa olevat Bosnia ja Hertsegovina ja Armenia kohtasivat ja pienenä yllätyksenä Armenia nappasi 4-2-voiton ja nousi lohkon kolmanneksi. Tämä helpottaa Huuhkajien EM-kisapaikan metsästystä, sillä kaksikosta ennakkoon vahvempi Bosnia-Hertsegovina on nyt viiden pisteen päässä Huuhkajista ja Armenia kolmen pisteen päässä.

Huuhkajat ovat toisena lohkossa, kuuden pisteen päässä Italiasta.

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Jaa